28 / 04 / 2024

izmir turizmi

izmir turizmi

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

İzmir'deki turizm yatırımlarının ön çalışmaları başlayacak!

Karşıyaka'nın turizm potansiyeli ve yeni turistik noktaları belirlenecek, gerekli fiziki yatırımlar için ön çalışmalar başlatılacak.

İzmir'de turist sayısı düştü!

İzmir'e hava ve deniz yoluyla gelen turist sayısı gerilemeye devam ediyor, Haziran ayında geçen yılın aynı ayına kente gelen turist sayısında yüzde 8,1 düşüş gözlendi.

İzmir'de tarihi dokular kentsel dönüşümle turizme kazandırılacak!

İzmir Tarih Projesi. Fevzi Paşa Bulvarı'nın güneyindeki 1. 2. ve 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanlarıyla, Kadifekale kentsel dönüşüm projesinden oluşan bir alanı kapsıyor.

İzmir Tarih Projesi hayata geçiriliyor!

Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım A.Ş.(TARKEM) tarafından hazırlanan İzmir Tarih Projesi ile kent merkezinde bin 400 tescilli tarihi yapının yer aldığı 270 hektar alanın turizme kazandırılması hedefleniyor.

Bergama ve Efes Müzesi ilçenin gelirini artırdı!

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne giren Bergama Müzesi'nin geliri ilk 5 ayda 31 bin liraya, aynı listeye girmeye aday Efes Antik Kenti'nin geliri de 3 milyon 200 bin liraya yükseldi.

Necip Nasır: İzmir kimlik sorunu yaşıyor!

Gaziemir 'de esnafla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili adayı Necip Nasır, İzmir'in kimlik sorunu yaşadığını söyledi.

Zeynep Bodur Okyay: İzmir'e yatırım önceliğimiz!

Kale Grubu, seramik ve yapı malzemelerinin yer alacağı iki yeni showroom'u İzmir'de hizmete açtı. Grup Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Bu kente yatırım hep önceliklerimiz arasında yer aldı" dedi...

Server Aydın: Milano ve Roma uçuşları İzmir turizmini geliştirecek!

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, 1 Mayıs'ta başlayan Îzmir-Milano ve İzmir -Roma uçuşlarının İzmir'in İtalya ile hem ekonomik hem de turistik potansiyelinin gelişmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

İzmir'de turist sayısı Nisan'da 71 bin 371 kişiye geriledi!

ETİK tarafından İzmir'e Nisan ayında havayolu ve denizyoluyla giriş yapan turist sayıları ile İzmir'e Ocak, Şubat Mart ve Nisan aylarında ilk dört ülke sıralaması başlıklarını içeren bir rapor hazırlandı.

İzmir turizminde düşüş yaşandı!

Ege Turistik isletmeler ve Konaklamalar Birliği Derneği'nin hazırladığı rapor hakkında bilgiler veren dernek başkanı Mehmet işler, İzmir turizminin dibe vurduğunu söyledi.

Abdülaziz Ediz: İzmir yeni ve kaliteli otellere kavuşacak!

İzmir İl Kültür Müdürü Abdülaziz Ediz, kentin kısa süre içerisinde birçok yeni ve kaliteli otele kavuşacağını belirtti, "3-4 yıl içinde en az 8-9 bin yatak daha ilave olabilecek" dedi.

İZTO İzmir'in kruvaziyer turizmi projelerini aktardı!

Ak Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

İzmir'de turizm sezonu bu yıl Selçuk'ta açılacak!

Dünyanın en büyük açık hava müzesi konumundaki İzmir'in Selçuk ilçesi, 15 Nisan 2015'te 39. Turizm Haftası'nın açılışına ev sahipliği yapacak.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Astaldi'den Gebze-İzmir otoyol projesine 5 milyar dolar!

ASTALDİ Gebze-İzmir otoyol projesi için 5 milyar dolar tutarında finansman sağladı. İtalyan inşaat şirketi Astaldi Gebze-Orhangazi-izmir otoyolunun inşası için 5 milyar dolar tutarında finansman anlaşması imzaladı.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı!

İki yıldır atıl vaziyette duran İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırlarındaki Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı. Tesisin Ege'nin kış turizmi merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Veysel Eroğlu: İzmir'i turizm markası yapacağız!

Turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirten AK Parti milletvekili adayı Bakan Veysel Eroğlu, "Kruvaziyer, doğa ve sağlık turizminde İzmir'i marka yapacağız" dedi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

Selahattin Varan: İzmir'deki kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Çevre ve Şehircilik izmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 1 milyon 400 bin birim konut ve işyerinin yıkılması gerektiğini söyleyerek, "Deprem yıkmadan biz yıkalım" dedi.

İzmir'de Bitkisel Yağ Üretimi ve Rafinasyon Tesisi toplantısı 9 Haziran'da!

ABALIOĞLU YAĞ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından; izmir'de Bitkisel Yağ Üretimi ve Rafinasyon Tesisi için 9 Haziran 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama toplantısı gerçekleşti!

Ankara Sheraton Oteli 'nde düzenlenen " Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısı 'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

izmir turizmi Haberi

izmir turizmi

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, bu yılın ilk 9 ayında kenti 999 bin 499 turist ziyaret etti. Bu sayı geçen yılın aynı dönemindeki 1 milyon 94 bin 710 turist sayısına göre yüzde 8,6 geriledi. 


Kente deniz yoluyla gelen turist sayısında önemli miktarda düşüş yaşandı. 2015'in 9 ayında bu şekilde İzmir'e gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 33 azalarak, 312 bin 442'den 213 bin 67'ye indi. Söz konusu dönemlerde hava yoluyla gelen turist sayısı da yüzde 0,5 arttı. 


İzmir'e son yıllarda olduğu gibi yine en çok Alman turistler geldi. Almanlar İzmir'e gelen turistlerin yüzde 27'sini oluşturdu. 9 ayda İzmir'i yaklaşık 270 bin Alman turist ziyaret etti. Almanları, 81 bin ziyaretçiyle Fransızlar, 80 binle İngilizler,...