30 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Balçık alanlar üzerine şehirler kurmuşuz!

Mehmet Özhaseki: Balçık alanlar üzerine şehirler kurmuşuz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Son 100 yılda 6 ve üzerinde tam 56 deprem oldu. Son 100 yılda 83 bin kişiyi kaybettik. Mal kaybımız 100 milyar doların üzerinde. Bu gerçekler ortadayken hala zeminine dikkat etmeden, balçık alanlar üzerine şehirler kurmaya devam etmişiz." dedi.





Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirlerin kendine has organizmalar olduğunu, bu organizmaların kimi dönemde çok sağlıklı ve güçlü, kimi zaman da hastalıklı dönemleri olduğunu söyledi.   

 

Sabah Gazetesi tarafından Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen Antalya Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda konuşan Özhaseki, "Son 100 yılda 6 ve üzerinde tam 56 deprem oldu. Son 100 yılda 83 bin kişiyi kaybettik. Mal kaybımız 100 milyar doların üzerinde. Bu gerçekler ortadayken hala zeminine dikkat etmeden, balçık alanlar üzerine şehirler kurmaya devam etmişiz. Bunları yeniden gözden geçireceğimiz bir dönem başlıyor." dedi. 

 

İdareciler olarak şehirleri devamlı diri tutmak zorunda olduklarını dile getiren Özhaseki, şehirleri diri tutma anlamında en önemli görevin yerel yöneticilere düştüğünü, şehirlerin kaderlerinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu ifade etti. 


 Deprem gerçeği

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'de deprem gerçeğinden çok uzak şekilde yapılar yapıldığını söyleyen Bakan Özhaseki, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğuna ve her gün onlarca sarsıntının yaşandığına dikkati çekti. 

 

Özhaseki, "Son 100 yılda 6 ve üzerinde tam 56 deprem oldu. Son 100 yılda 83 bin kişiyi kaybettik. Mal kaybımız 100 milyar doların üzerinde. Bu gerçekler ortadayken hala zeminine dikkat etmeden, balçık alanlar üzerine şehirler kurmaya devam etmişiz. Bunları yeniden gözden geçireceğimiz bir dönem başlıyor." diye konuştu.

 

Bilim adamlarının İstanbul'u en riskli 10 metropolden birisi olarak gördüğünün altını çizen Özhaseki, buna göre tedbir alınması gerektiğini vurguladı. 


Geri Dön