17 / 05 / 2024

Mehmet Soyer 14 katlı yapıya ve hastaneye itiraz etti!

Mehmet Soyer 14 katlı yapıya ve hastaneye itiraz etti!

Bayraklı 'daki arazisinde 38 katlı gökdelen yapılmasını engelleyen İzmirli ünlü iş adamı Mehmet Soyer, 14 katlı yapıya imkan sağlayan yeni plana da karşı çıktı.



İzmir'de, son yıllarda gökdelenlerin yükseldiği Bayraklı'da, eski civata fabrikası bulunan arsa için plan değişikliğine gidildi. Ailesinin diğer fertleri ve müteahhit firmanın 38 katlı gökdelen yapılmasını geçen yıl engelleyen işadamı M.Refik Soyer, arsanın 14 kal ve özel hastane yapılmasına olanak sağlayan yeni plana da karşı çıktı. 


10 dönüm arazi İzmir'de Yeni Kent Merkezi'nin çok yakınında yer alan, aile fertlerinin hissesinin de bulunduğu 10 dönümlük araziye gökdelen yaptırmayan Mehmet Refik Soyer, bu davranışıyla takdir toplamıştı. Soyer, 8 kata kadar yapı izni olan mevcut plana göre kat karşılığı projeyi değerlendirmek, ortak karara uymak için de anlaşma yaptı. 


Mehmet Refik Soyer dışındaki aile fertleri, kendi arsalarına da çok katlı yapı yapılmasını istedi. 

Yapı, 2013'te kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Fabrika arazisinde 38 katlı gökdelene olanak sağlayan plana Soyer'den itiraz geldi. Bayraklı Belediyesi, bu itirazı kabul etti, 14 katı geçmeyecek şekilde, ticaret ve konut alanı olarak düzenlenmesine, parselde özel sağlık tesisi kullanımı plan notu getirilmesine karar verildi. Soyer, buna da karşı çıktı. Soyer, "Kat adedini düşürmüşler ama yine mevcut 8 kat imar hakkından yüksek 14 katlı bir yapı öngörülmüş. Bu kat yüksekliği silüeti bozmayacak mı? Yine bozacak. Bu plan değişikliği, parsel bazında değişikliktir. Plana itiraz edeceğim." 


KAMU YARARI VAR 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye olarak bazı bölgelerde değişikliklere başladıklarını, günün koşullarına uygun hale dönüştürmeye çalıştıklarını açıkladı. Başkan Karabağ, Soyer fabrikasının yıkıldığı alandaki yeni imar planında özel hastane plan notunun sosyal açıdan önemine değindi. Bayraklı'da hastane eksikliği olduğunu hatırlattı. 


Geri Dön