01 / 05 / 2024

Mehmet Tüzel, Ekopark Projesi için Cumhurbaşkanından destek istedi!

Mehmet Tüzel, Ekopark Projesi için Cumhurbaşkanından destek istedi!

Mehmet Tüzel, Cumhurbaşkanının Sorgun ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada Osman Coşkun tarafından hazırlanan ve Sorgun ilçesinin gelişimine büyük katkı sağlayacak “Sorgun Ekopark” projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istedi.



Sorgun Ekopark projesinin Yozgat’a ait Turizm, Tarım, Hayvancılık, Ticaret, Sağlık ve Eğitim sektörlerinin canlanmasında ve dünya çapında tanınmasında marka değer taşıyacak nitelikte olduğunu vurgulayan Yozgat Platformu Başkanı Mehmet Tüzel; “Sorgun Ekopark projesi oldukça büyük bir projedir ve ancak Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ın desteği ile hızla hayata geçirilebilir.Bu bakımdan Cumhurbaşkanımızdan 25 Mart Cuma günü Sorgun meydanından Sorgun Ekopark ‘la ilgili müjde bekliyoruz” dedi. 


Yeni Çeltek Kömür İşletmesi genel müdürlüğünün imkanlarını her fırsatta Yozgat’ın kalkınması ve gelişmesi için kullanan ve hazırladığı Sorgun Ekopark projesiyle Sorgun kamuoyunda yeni bir heyecan uyandıran Ak Parti Yozgat eski Milletvekili Osman Coşkun’a bu süper projesi nedeniyle Sorgun Platformu adına teşekkürlerini bildiren Mehmet Tüzel, konuya ilişkin açıklamasında aynen şunları söyledi : 


“Sorgun’da 1965 yılından beri işletilmekte olan Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinin maden sahası aynı zamanda termal kaynaklar bölgesidir. Ekopark projesiyle; işletme ömrü tamamlanan maden ocağının 1 milyon 400 bin metrekare alanı yeniden doğaya ve turizme kazandırılacaktır. 


Termal kaynaklar sağlık turizminin en önemli doğal cazibe gücüdür. Ülkemizde termal turizm anlayışı yaygınlaşmakta, sağlık için yeni yeni sular keşfedilmektedir. Sağlık ve şifa kaynağı olan bu doğal kaynaklarımızın insanlığın hizmetine kazandırılması, ekonomik gelişmenin öncüsü olması, bölgesel ve ülkesel olarak cazibe merkezi olması halinde Yozgat dünya çapında bir markaya kavuşacaktır. 

Yozgat genelinde en güçlü termal kaynaklara sahip olan Sorgun’da halen bir adet 5 yıldızlı termal otel ve iki tane de günübirlik işletme bulunmaktadır. Mevcut termal su kaynağı üç adet 5 yıldızlı otelin daha hizmet vermesine imkan sağlayacak debiye sahiptir. En az 70-80 derece sıcaklıkta çıkan termal suyun bir kısmı şehrin ısıtılmasında kullanılmakta sonra termal tesislere verilmektedir. Sorgun’daki termal kaynak kullanım kapasitesi itibariyle yeni yatırımlara imkan sağlayacak güçtedir. 


Yeni Çeltek Kömür İşetmesi Genel Müdürlüğü döneminde de Yozgat ve Sorgun’umuz için adeta gönüllü bir milletvekili gibi gerçekleştirdiği birbirinden güzel çalışmalarla halkımızın takdirini kazanan sayın Osman Coşkun tarafından hazırlanan bu alanın yeni ve verimli bir proje olarak sağlık turizmine, ekonomiye sunulması hem bir fırsat hem de milli bir görevdir. Çünkü çevre bilincinin gelişmesiyle; bir zamanlar adı “Yeşilova” olan “Sorgun”, bulunduğu jeopolitik sebebiyle ülkemizin doğu-batı, güney-kuzeyin kesiştiği konumdadır. Bu nedenle Orta Anadolu’da aynı zamanda sanayi, ticaretin ve termal turizminde merkezi durumundadır. 


Sorgun Ekopark’ın hayata geçmesiyle; termal kaynakların değerlendirilmesi yanında Üçtepelere yaslanan bağlar, sorgun ormanıyla bütünleşerek büyük bir rekreasyon alanı olacaktır. İlçenin can damarı olan Delibaş ve Eğriöz Çayları yeniden hayat bulacak, masmavi sular akacak, örnek proje olarak mimari ve çevresel kirliliğin önlenmesine katkı sağlayacaktır. 


Turizm sektörü; bütün sektörleri harekete geçiren bir sektör olduğundan, tarım, hayvancılık, ticaret, sanayi, sağlık, eğitim sektörleri canlanacaktır. İşsizliği önlemede çok büyük bir lokomotif olacaktır. Göç veren Yozgat olmaktan göç alan Yozgat olmaya başlayacaktır. Sorgunun demorafik yapısı incelendiğinde ülkemizin 75 vilayetinden insanlarımızın yaşadığı, çalıştığı ekmek kazandığı bir merkez olduğu görülecektir. 

Yozgat’a ait değerlerin dünya çapında tanınmasında öncülük edecek yerel bir marka olarak Bozok yaylasının gururu olacaktır. Yozgat’ta marka değeri olan tarım, ticaret ve sanayi ürünleri bu proje sayesinde ülkemize tanıtılacak ve talep yaratılacaktır. 


25 mart Cuma günü Sorgun tarihi bir günü yaşayacaktır. Çünkü bu mübarek günde tüm Sorgunlu hemşerilerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı onurla ağırlayacaktır. O gün Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sorgun Ekopark Projesiyle ilgili müjde bekliyoruz.” 



Yozgat Gazetesi


Geri Dön