27 / 04 / 2024

Ucuz konut için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni açıklama! TOKİ fırsatlarını kaçırmayın! Ucuza ev alın

Ucuz konut için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni açıklama! TOKİ fırsatlarını kaçırmayın! Ucuza ev alın

Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesine çok az bir zaman kaldı. TOKİ 81 İl Konut Projesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni açıklamalar yaparken konu ile ilgili detaylar ise şu şekilde…



TOKİ başvuruları şartları ve tarihleri merak konusu olmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un paylaştığı sosyal konut projesi detayları ise her geçen gün yeni bir bilgi ile kamuoyu ile paylaşılıyor. Ev sahibi olmak isteyen kişiler, "TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor, nasıl yapılır" sorularına cevap aramaya başladı. TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri ve şartları şu şekilde…

CUMHURBAŞKNAI ERDOĞAN'DAN SOSYAL KONUT MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti 21. Kuruluş Yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmasında sosyal konut projesi için hızlandıklarını şu şekilde açıkladı:

“TOKİ kanalı ile milletimiz konut almaya hazır ise; Çevre Şehircilik Bakanlığımız sürat ile bu konutları yapacak. Milletimizin satın almasına sunacağız.

TOKİ vasıtası ile 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde hiçbir yerde eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. Ülkemizin 81 şehrinde ise hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Şimdi ise Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlık ile beklediği bu proje bitmek üzere. Sıfır atık uyumlu olan enerji verimli malzemeler ile yapılacak bu konut projesinde yenilenebilir enerji sistemi kullanılacak. Bu adım ise son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların düşmesine de yol verecektir. Şehit yakınları, gaziler ve emeklilere her zaman ki gibi yer verilecektir. Bunlarla birlikte ilk kez evlenen geçlerimiz de kota sahibi olacaktır."

HAZİNE ARAZİLERİ VATANDAŞA AÇILIYOR

Hazine arazileri de uygun koşullarda konut yapımı sağlamak için vatandaşa açacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya,  Adana  gibi konut fiyatlarının daha çok yüksel olduğu şehirlerde ihtiyaca ve talebe göre sayıyı belirlemiş olacak. Hazine arazileri ise evi olmayan vatandaşlara verilecek.

Ucuz konut için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni açıklama! TOKİ fırsatlarını kaçırmayın! Ucuza ev alın


Geri Dön