03 / 05 / 2024

Emekliye Ekim'de zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi

Emekliye Ekim'de zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli aylıklarına yılbaşından önce bir artış yapılıp yapılmayacağına dair soruya “İnşallah” yanıtını verdi. İşte detaylar...




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılış konuşmasının ardından Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "İçişleri Bakanlığı'nın hedef alınmasıyla ilgili bir değerlendirme yapabilir misiniz?" sorusuna, "İçişleri Bakanı görevini yerine getirdi" şeklinde cevapladı.

EMEKLİYE ZAM OLACAK MI?

Emeklilere zam konusundaki soruya ise "Vedat Bey (Çalışma Bakanı) bütün gerekenleri açıkladı" yanıtını verdi. Ayrıca, emekli maaşlarına yılbaşından önce bir artış yapılıp yapılacağına dair soruya ise "İnşallah" dedi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, daha önce "Emeklilere ekimde müjde gelir mi?" sorusuna "Çalışmalarımız devam ediyor" yanıtını vermişti.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK? 

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam tutarı ve olası bir ara zammın miktarı birçok emekli tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor. Yaklaşan Ocak ayıyla birlikte, emekli maaşlarının nasıl etkileneceği de merak ediliyor. Ünlü ekonomist Muhammet Bayram, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Meclis 1 Ekim'de açılıyor. Meclis'in açılmasıyla birlikte ekonomi ve siyasetle ilgili alınması gereken kararlar bulunuyor" dedi. Bayram, olası bir ara zam çalışmasının Meclis'te karara bağlanabileceğini belirtti.

Bayram, "Eğer emeklilere ara bir zam yapılacaksa, bu artışın temel maaşlara yansıtılması ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine yükseltilmesi beklenebilir" şeklinde konuştu. Ayrıca, bu düzenlemenin ardından her artışın 10 bin TL üzerinden hesaplanarak emeklilere daha fazla yansıyacağını ve böylece temel maaş tartışmasının sona ereceğini ifade etti.

EMEKLİ MAAŞI ARA ZAM İÇİN MASADAKİ FORMÜLLER

Emekli maaşı ara zammı düzenlemesi için bazı formüller ve seçenekler masada değerlendiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teknik çalışmaları yürütürken, Hazine ve Maliye Bakanlığı da bütçe açısından bu düzenlemeyi gözden geçiriyor. Taslak çalışmanın netleşmesinin ardından, düzenleme kamuoyuyla paylaşılacak.

Bu düzenleme, yaklaşık 18 milyon emekliyi etkileyeceği için dikkatli bir şekilde ele alınıyor. Ayrıca, bütçe dengesini olumsuz etkilememesi için özenle planlanıyor. Örneğin, 5.000 TL'lik bir ödeme yapılması durumunda, toplam maliyet 90 milyar TL'yi buluyor.

Son Dakika! Üst üste korkutan depremler: Önce  İzmir  Buca sonra Muğla Datça

Son Dakika! Ege'de korkutan deprem!

Gram altının rekor kıracağı tarihi açıkladı

 


Geri Dön