13 / 05 / 2024

Mehtabiye Köşkü'nü Murat Karamancı satın aldı!

Mehtabiye Köşkü'nü Murat Karamancı satın aldı!

Ailesi 'nin Anadoluhisarı 'nda yer alan Zarif Mustafa Paşa Yalısı Mehtabiye Köşkü, tekstilci Murat Karamancı tarafından satın alındı. Köşke tekstilci Karamancı 18 milyon 64 bin TL verdi



Ailesi 'nin Anadoluhisarı 'nda yer alan Zarif Mustafa Paşa Yalısı Mehtabiye Köşkü, tekstilci Murat Karamancı tarafından satın alındı. Bir süreden bu yana aile içi anlaşmazlıklara sahne olduğu ve satış masasında yer aldığı bilinen köşke tekstilci Karamancı 18 milyon 64 bin TL verdi. El değiştiren yalının komşusu ise Demsa 'nın yönetim kurulu üyesi olan Demet Sabancı.
Orta Anadolu Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Karamancı, Boğaziçi 'nin yeni sakinleri arasına katıl arak 4 şžubat tarihinde Mustafa Paşa Yalısı Mehtabiye Köşkü 'ne 18 milyon 64 bin TL (11.3 milyon dolar) verdi. Köşkün 400 metrekare kullanım alanı ve Boğaziçi 'ne 17 metre cephesi bulunuyor.

Selamlık bölümü Demet Sabancı 'ya ait
Üç bölümden oluşan Zarif Mustafa Paşa Yalısı 'nın bir bölümü olan Mehtabiye Köşkü Murat Karamancı tarafından satın alınırken köşkün diğer bölümü olan harem kısmı ise şu an yıkılmış durumda. Zarif Mustafa Paşa Yalısı 'nın üçüncü bölümü olan Selamlık kısmı ise 2000 yılında 3.5 milyon dolara Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı çetindoğan tarafından satın alın mıştı.
Okhan şžentürk/Ekonomist


Geri Dön