29 / 04 / 2024

Mekatronik, mobilya sektörüne üretim ve montajda tam destek sunuyor!

Mekatronik, mobilya sektörüne üretim ve montajda tam destek sunuyor!

Kayseri’ de mobilya sektörünün ağırlıkta olduğunu görüp, bunu fırsata çeviren Mekatronik Teknopark, tamamen mobilya sektörüne yönelik makine ve makine hatlarıyla sektöre büyük kolaylık sağladığını kaydetti...




Mekatronik, tamamen mobilya sektörüne yönelik makine ve makine hatlarıyla sektöre büyük kolaylıklar sağlıyor.


Kayseri’de mobilya sektörünün ağırlıkta olduğunu görüp, bunu fırsata çeviren Mekatronik, tamamen mobilya sektörüne yönelik makine ve makine hatlarıyla sektöre büyük kolaylıklar sağlıyor. Firma, bir mobilya fabrikasında kullanılabilecek her türlü makineyi tasarlayıp, ürettiği gibi bunların kurulumu konusunda da destek oluyor.


Firmalarının geçmişten günümüze izlediği yolu anlatan Mekatronik Teknopark otaklarından Adnan Özdemir, “Mobilya sektöründeki 18 yıllık deneyimimizin ardından üç kardeş olarak, Kayseri’de üretim yapmaya karar verdik. Geniş bir araştırma yaptık. Kentte, ağırlıklı olarak mobilya sektörüne yönelik firmaların olduğunu fark ettik. Bunun ardından da m mobilya sektörüne yönelik makine ve makine hatları üretmeye karar verdik. 2011 yılında tamamen kendi öz sermayemizle Kayseri Demirciler Sitesi’nde 400 metrekarelik alanda kurulu tesisimizde üretime başladık. Burada mobilya sektöründe A’dan Z’ye hangi makineye ihtiyaç duyuluyorsa onların hem Ar-Ge çalışmasını hem de üretimini gerçekleştiriyoruz” dedi.


Özdemir, otomatik çivi çakma makinesi, kolon gerdirme makinesi, kanepe yan panel delme makinesi, otomatik yay yorma makinesi, modüler mobilya temizleme ünitesi,modüler mobilya temizleme hattı, tutkallama hattı, baza paketleme, kanepe paketleme, modüler mobilya paketleme ve yatak hattı  daha bir çok  makinelerin üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Özdemir, “Yaptığımız makine ve hatları Kayseri’nin önde gelen firmalarına, Türkiye geneline ve yurtdışına da ulaştırabiliyoruz. Ayrıca 11 kişiye istihdam sağlıyoruz” diye konuştu.


Ar-Ge’ye ağırlık veriyoruz


Firmalara hem üretim aşamasında hem de birçok farklı konuda yardımcı olduklarını dile getiren Özdemir, “Biz firmalara üretimlerini artıracak, minimum işçilik sağlayacak, sıfır hata ile çalışan, uygun maliyette makineler üretip teslim ediyoruz. Bu sayede zorlandıkları birçok noktayı bizim makinelerimizle aşabiliyorlar. Üretimimizin tamamı Ar-Ge ağırlıklı olarak ilerliyor. Firmamızda ayrıca Ar-Ge departmanına bakan makine mühendisi ve mekatronik teknikerimiz de bulunuyor” bilgisini verdi.


“Var olan servis aracımıza geçen yıl bir tane daha ekledik” açıklamasını yapan Özdemir, “2013’te imal ettiğimiz ürünlerin yüzde 50’sini ihraç ettik. Ayrıca 500 bin dolarlık ciro hedefimize de ulaştık” dedi.


Bu yıl için ciro hedefi yüksek


Bu yıla ilişkin hedeflerine de değinen Özdemir, “Öncelikle Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin metrekarelik bir alana gececeğiz. 100 bin dolar makine ve tesisat yatırımı yapacağız. İç piyasa da 500 bin dolarlık, dış piyasada da yine 500 bin dolarlık ciro hedefimiz var. Ayrıca bu yıl pazar araştırmalarımıza da hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Dünya


Geri Dön