28 / 04 / 2024

Melen Barajı 2016'da hizmete açılacak!

Melen Barajı 2016'da hizmete açılacak!

Melen Barajı'nın temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'un su kaynağını iki katına çıkartacak dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajının temelini atıyoruz" dedi...



Yılda 1 milyar metreküp su tutacak olan Melen Barajı, İstanbul'un yıllık su ihtiyacını karşılayacak ve 2071 yılına kadar da su sorununu çözecek.


Melen Barajı'nın temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'un su kaynağını iki katına çıkartacak dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajının temelini atıyoruz" dedi. "İstanbul'daki yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve gelecekte de İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmaması için çok önemli bir temel atıyoruz" diyen Topbaş, sağlıklı suya erişimin dünyanın birçok şehrinde sorun haline geldiğine dikkat çekti. Geleceği düşünerek, İstanbul'a dev ileri biyolojik arıtmalar yaptıklarını, biyolojik arıtmaları köylere kadar götürdüklerini kaydeden Topbaş, "Üsküdar'dan Eminönü'ne uzanan 2 dev çelik su borusunu yeniledik. Boğaz'ın altından dev bir tünelle Melen suyunu Avrupa yakasına taşıdık. Gelecekte de sorun çıkartmayacak bir İstanbul'u ortaya çıkartıyoruz" diye konuştu. Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Melen Barajı'nın İstanbul'un su sorununu 2071'e kadar çözeceğini kaydetti. Eroğlu, yılda 1 milyar metreküp su tutacak olan Melen Barajı'nın 2016'da hizmete alınacağını belirtti. 


Zeynel Yaman/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön