01 / 05 / 2024

Melih Gökçek Ankara'daki ilçelerde yapacağı yatırımları açıkladı!

Melih Gökçek Ankara'daki ilçelerde yapacağı yatırımları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 100. Yıl Çarşısı ’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini hatırlatarak, Ulus’a dev bir meydan kazandırmak için çalışma yaptıklarını kaydetti.





Başkan KongreBaşkan Gökçek, AK Parti Altındağ ve Keçiören Kadın Kolları Başkanlıkları ile Mamak ve Sincan Gençlik Kolları Başkanlıklarının kongrelerine katıldı. Kongrelerde yoğun tezahüratlar altında konuşan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetler ile planlanan projeleri anlattı.


 

-ALTINDAĞ’DA 52 BİN 139 AİLEYE 260 BİN KOLİ GIDA YARDIMI


Başkan Gökçek, 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca Altındağ’a 258 bin ton asfalt döküldüğünü, 1267 metre yeni yol açımı yapıldığını, 44 bin metre kare kaldırım, 33 km. bordür döşendiğini, 3 bin 003 km de malzemeli bakım yapıldığını kaydetti. Başkan Gökçek ASKİ’nin de aynı yıl içinde 9 km.lik içme suyu, 7 km.lik kanalizasyon, 5 km.lik de yağmur suyu hattı yaptığını ifade etti.


Altındağ’a bir saat kulesi yaptıklarını 1 milyon 127 bin adet çiçek dikildiğini, 60 okulun çevre düzenlemesini yaptıklarını, 15 bin adet yetişmiş büyük ağaç diktiklerini ve 52 bin 139 aileye de 260 bin koli de gıda yardımı dağıttıklarını ifade eden Başkan Gökçek, ilçede ihtiyaç sahiplerine 23 bin 833 ton yakacak, 7 milyon adet de ekmek dağıttıklarını açıkladı. Aynı şekilde 2 bin 965 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptıklarını belirten Başkan Gökçek, 5 bin 262 çocuğa kaban ve 3 bin tane de bot dağıttıklarını açıkladı.


Altındağ ve Keçiören ilçeleri arasında kalan Esenboğa Yolu üzerindeki Kuzey Yıldızı rekreasyon alanını hizmete açtıklarını ve Ankara’nın en büyük cami ve külliyesinin (9 bin kişilik) yapımının devam ettiğini anlatan Başkan Gökçek, projenin şu anda yüzde 50’lere yaklaştığını ifade etti.


Başkan Gökçek Siteler esnafı için Mamak Samsun Yolu üzerinde Show Room yaptıklarını, açıkta bekleyen işçiler için de Dışkapı Köprüsü altına lokal yaptıklarını ifade etti.


 


-ULUS’A DEV MEYDAN…


Hacı Bayram Camii, Güvercin Sokak,  Ankara  Kalesi ve Hisar Caddeleri’nde gerçekleştirdikleri restorasyon ve sokak iyileştirme, Cumhuriyet Caddesi aydınlatma uygulamaları ile değişik yerlere yapılan özel saat ve havuzları da anlatan Başkan Gökçek, Ulus’taki 100. Yıl Çarşısı’nın İl Özel İdare’den Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini belirterek, “Allah nasip ederse, eğer bu sene içerisinde yetiştirebilirsek yetiştireceğiz ve Ulus Meydanı’nı dev bir meydan haline getireceğiz. Şu anda onun çalışması ile meşgulüz” dedi


 


-OSMANLISPOR MAÇLARINA ÇAĞRI


Mamak’ta “Mamak seninle gurur duyuyor, Ankara’nın mimarı Melih Gökçek” sloganları altında konuşan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin Mamak’ta 2014 yılında gerçekleştirdiği hizmetlerden kısa bir özet sundu.


Mamak sınırları içinde Nata Vega’nın yanındaki yere yeni otogarı inşa etmek istediklerini belirten Başkan Gökçek, Mamak bölgesinde işyerlerinin fazlalaşması için Siteler esnafı için yaptırdıkları Showroom’un bitmek üzere olduğunu ve bu yıl içinde açılacağını kaydetti.


Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılında Mamak’a toplam 328 bin 707 ton asfalt döktüğünü, ayrıca 4 bin 300 metre yeni yol açtıklarını, 61 bin metrekare tretuar döşediklerini, 44 km de bordür döşediklerini anlatan Başkan Gökçek, “Ayrıca gereken bütün yerlerin malzemeli bakımını yaptık” diye konuştu.


ASKİ’nin, Kent Estetiği Dairesi ve Çevre Koruma Dairesi’nin çalışmalarını da anlatan Başkan Gökçek, “Geçen yıl 478 bin adet çiçek, 177 bin adet çalı, ayrıca ağaçları dikti, 26 bin metre kare çim alanı ve iki adet yeni park ve 15 okul-cami civarını da doğrudan doğruya yeniden tanzim etti” dedi.  


Mamak’ta ihtiyaç sahibi ailelere 266 bin koli gıda, 14 bin 478 ton yakacak, 3 milyon 401 bin ekmek ve öğrencilere de kaban –bot ve kırtasiye yardımı yaptıklarını belirten Başkan Gökçek, Yeni Mamak Projesi’nde de 5 bine yakın konutun yapımının devam ettiğini, bir kısmının da tapularının dağıtıldığını ve bu konutlarda yaşamın başladığını ifade etti. Başkan Gökçek, bu konutların yanına yaptıkları Yeni Mamak Parkı’nın da yakın bir zamanda açılışının gerçekleştirileceği bilgisini verdi.


50. Yıl kentsel dönüşüm planını bitirdiklerini ve doğrudan doğruya vatandaşlara tapularının dağıtıldığını kaydeden Başkan Gökçek, “İnşallah herkes kendi inşaatını yapmaya başlayacak ve Mamak Belediyesi de inşallah bu hizmetlerini devam ettirecek” diye konuştu.


Başkan Gökçek Saklıbahçe Parkı’nın da Nisan-Mayıs ayı içinde hizmete gireceğini kaydetti.


Kendisini dinleyen AK Parti Gençlik Kolları üyesi gençlerin yaptıkları tezahüratların adeta bir maç hüviyetinde olduğunu belirten Başkan Gökçek, gençlere,  “Osmanlıspor Allah nasip ederse bu yıl Süper Lig’e çıkacak. Benim gençlik teşkilatına bir teklifim var; Passo Lig’leri çıkarttıralım, çıkarttıktan sonra size maçlara otobüsler de temin edelim biletlerinizle birlikte, atlayın gelin. Hiç olmazsa orada yapacağınız tezahüratlarla deşarj olma imkanınız olsun” diye seslendi.


 


-KUŞCAĞIZ AİLE YAŞAM MERKEZİ DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ…


Keçiören'de, “Keçiören’in benim gönlümde ayrı bir yeri var” diyerek konuşmasına başlayan ve Keçiören’de Belediye Başkanlığı yaptığını ve milletvekili seçildiğini hatırlatan Başkan Gökçek, Keçiören’in 5 dönemdir de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda kendisine destek verdiğini kaydetti.  


“Onun için Keçiören’e karşı muhabbetimiz, sevgimiz bir başka” diye konuşan Başkan Melih Gökçek, “Elbette bu muhabbetin bir başka tarafı da Melih Gökçek’in Kalaba’da doğmuş olması, burada doğmuş olmak bana ayrı bir kıvanç ayrı bir onur veriyor” dedi.


2014 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin Keçiören’de yaptıkları asfalt, kaldırım, bariyer, malzemeli bakım, içme suyu, atık suyu ve yağmur suyu hizmetlerini anlatan Başkan Gökçek, çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmalarının bahsetti.   


Keçiören’de 45 bin aileye 226 bin 830 koli gıda, 5 bin 597 ton kömür yardımı yaptıklarını, 3 milyon ekmek dağıttıklarını ve öğrencilere kaban-bot-kırtasiye yardımı gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Gökçek, dünyanın en büyük Aile Yaşam Merkezi’ni de Kuşcağız’a yaptıklarını ifade etti.


Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nde yüzme havuzu, step, aerobik, lisan öğrenme, folklor, bowling, resim gibi aktivitelerin bulunduğunu belirten Başkan Gökçek “Bizim hanım lokallerine giden hanımlar evde beyleri ile daha az kavga ediyor haberiniz olsun. Onun için hanımların mutlaka gitmesi gerekir” diyerek tüm kadınları Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’ne üye olmaya çağırdı.


Fatih Köprüsü aydınlatmasını yaptıklarını, Keçiören’in 7 ayrı yerine havuz koyduklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Keçiören Belediyesi’nin aydınlatmasını onlara hediye olarak yaptık. 2 saat kulesi diktik ve ağaçlandırmaya olanca hızımızla devam ediyoruz” diye konuştu. Başkan Gökçek, “İnşaallah Nisan ayında Esertepe’deki dev parkımızı da, ikinci Aile Yaşam Merkezi’ni de açacağız. Meteoroloji evlerinin de parkını bu sene içerisinde Keçiörenliler’e hediye edeceğiz” dedi.


 


-ERYAMAN’A 15 BİN KİŞİLİK MODERN STAT


Sincanlı gençlerin, “Sincan Gençlik seninle gurur duyuyor”, “Dik dur eğilme aklı selim seninle” şeklindeki tezahüratları altında konuşmasın başlayan Başkan Gökçek, Sincan’a yeni salon yapacaklarını belirtti.


Sincanlı gençleri, “Enerjiniz maşallah bol onun için diyorum ki Osmanlısporu’un maçlarına gelin, gençlik kolları başkanınızla görüşelim bu pasolig işlerini halledelim. Ondan sonra da maç günleri burada otobüslerinizi ayarlayalım. Biletlerinizi atın direkt maça gelin, maçtan dönün” diyerek Osmanlıspor’a destek verme çağrısı yapan Başkan Gökçek, “Allah nasip ederse Yenikent Stadı’nı yeniledik, bir müjde daha vereceğim. Eryaman’a 15 bin kişilik çok modern yeni bir stat daha yapıyoruz. Eryaman dediğiniz zaman yarısı Sincan yarısı Etimesgut sayılır. Dolayısıyla artık Osmanlıspor direkt olaraktan Sincan’ın takımı oluyor haberiniz olsun, sahip çıkmak da size ait” diye seslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye 


Geri Dön