02 / 05 / 2024

Melih Şimşek'ten Megabuild'de çelik yapıların püf noktaları!

Melih Şimşek'ten Megabuild'de çelik yapıların püf noktaları!

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, hızlı ve dayanıklı konut üretiminde hafif çelik yapı sistemlerini kullanmanın ideal yöntem olduğunu kaydetti



Büyük bölümü aktif deprem bölgesi olan Türkiyedeki nitelikli konut üretiminde hafif çelik kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Megabuild Avrasya Yapı Ürünleri Fuarında Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Çelik Yolu Zirvesine konuşmacı olarak katılan Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, hızlı ve dayanıklı konut üretiminde hafif çelik yapı sistemlerini kullanmanın ideal yöntem olduğunu kaydetti.

Şimşek, Türkiyenin en büyük hafif çelik konut projesinin İzmirdeki 35. Sokak olduğunu belirterek, 35. Sokak, hafif çelik yapı sistemi ile yüksek deprem performansı sağlayan 555 nitelikli konutlu bir proje. Hafif çelik yapılar kullanıcılarına daha fazla net alan sağlayarak oturdukları evden daha fazla faydalanmalarını sağlar.

35. Sokakta hafif çelik yapı sisteminin sağladığı kolonsuz-kirişsiz taşıyıcı sistem ve betonarmeye göre daha ince duvar kesitleri ile yüzde 6ya varan net alan kazanımı sağlanıyor dedi. Türkiyenin Breeama başvuran ilk sürdürülebilir konut projesi olma unvanını da taşıyan 35. Sokak, ayrıntılarının çok yakında açıklanacağı yenilenebilir enerji üretimi ile de yine bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Hürriyet


Geri Dön