12 / 05 / 2024

Melikgazi Belediyesi 25 bin fidan dağıtacak!

Melikgazi Belediyesi 25 bin fidan dağıtacak!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2013 yılı sonbahar döneminde park ve bahçelerde kullanılmak ve vatandaşlara dağıtılmak üzere toplam 25 bin adet meyve fidanı satın alınacağını söyledi...




Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2013 yılı sonbahar döneminde park ve bahçelerde kullanılmak üzere 12 bin adet gül fidesi ile bahçeli evi olan  vatandaşlara dağıtılmak üzere, üzere 5 çeşit toplam 25 bin adet meyve fidanı satın alınacağını söyledi.

Memduh Büyükkılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Badem, kayısı, armut, vişne ve elma meyve fidelerinden toplam 25 bin adet ihale satın alınacağını belirtti. Başkan Büyükkılıç, "Meyve fidanlarını özellikle Subaşı, Turan, Gesi, Mimarsinan, Kıranardı, Hisarcık bölgeleri ile Osmanlı, Selçuklu ve Danışmentgazi mahallelerinde oturan hemşehrilerimiz için alacağız. Ancak müstakil bahçeli evi olanlara de vereceğiz. Bu meyve fidanlarını hemşehrilerimize vermemizdeki amaç, onların meyve fidanlarını kendilerinin dikerek sahiplenmelerini sağlamaktır. Çünkü sadece bahçelerine değil, kaldırım ve refüjlere da meyve fidanları dikilmesini sağlayacağız." dedi.

Park, bahçe, refüj ve kavşaklara dikilmek üzere 12 bin adet gül fidesinin de ihale ile satın alınarak Melikgazi ilçesinin adeta Gülistana dönüştürüleceğini ifade eden Büyükkılıç, sosyal konutlar, kentsel dönüşüm, kooperatifler gibi yeni yapılar ile gün geçtikçe planlı bir şekilde büyüyen ilçenin mekansal çevre ve doğa örtüsüne uygun ağaçlandırma çalışmaların belediye öncülüğünde devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

Ayrıntılı Haber

Geri Dön