10 / 05 / 2024

Memduh Aslan Akçay kimdir?

Memduh Aslan Akçay kimdir?

Fibabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Memduh Aslan Akçay kimdir? Memduh Aslan Akçay daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Memduh Aslan Akçay'ın biyografisi...



2010-2013 yılları arasında Londra'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nda (EBRD) Yönetim Kurulu Üyeliği ve iki dönem EBRD Yönetim Kurulu'nun İdari ve Mali İşler Komitesi Başkanlığı görevlerini üstlenen Akçay, 2013-2016 yılları arasında Hazine Müsteşarlığı'nda görev yapmıştır. Fibabank'ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya 2016 Nisan ayından bu yana devam etmektedir.

Akçay, görev yaptığı kurumlar ve üstlendiği görevlerle birlikte Türkiye'nin uluslararası finansal alanda tanınmasına katkıda bulunmuştur. Özellikle Hazine Müsteşarlığı'ndaki görevi sırasında uluslararası finansal kuruluşlarla yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin finansal entegrasyonu ve uluslararası fonlara erişimi konusunda önemli adımlar atılmıştır. Ayrıca, Karadeniz Ekonomik İşbirliği örgütü (KEİ) üyesi ülkeler arasındaki ticaretin artırılması ve ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi için BSTDB'nin kurulmasında da etkili olmuştur.

Fibabank'taki görevi sırasında da Akçay, bankanın kurumsal yönetim ve stratejik planlama süreçlerine liderlik etmiştir. Ayrıca, bankanın dijital dönüşümüne odaklanarak müşteri memnuniyeti ve iş süreçlerinin verimliliğinin artırılması için çalışmalar yürütmüştür. Bu çalışmalar sayesinde banka, müşterilerine daha hızlı ve etkili hizmet sunma kabiliyetini artırmıştır.

Akçay, ayrıca sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak yer almaktadır. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Türkiye Finans Kurumu (TFK) yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. TEPAV'da yürütülen ekonomi politikaları araştırmalarına katkı sağlamakta ve TFK'da Türkiye'nin finansal sektöründeki kalkınma projelerine öncülük etmektedir.

Tüm bu görevlerinde başarılı bir performans sergileyen Memduh Aslan Akçay, Türkiye'nin finansal entegrasyon ve uluslararası finansal alandaki tanınırlığını artırmaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir.


Geri Dön