27 / 04 / 2024

Memduh Aslan Akçay kimdir?

Memduh Aslan Akçay kimdir?

Fibabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Memduh Aslan Akçay kimdir? Memduh Aslan Akçay daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Memduh Aslan Akçay'ın biyografisi...



Memduh Aslan Akçay, Türkiye'nin finansal ve ekonomik dünyasında önde gelen bir isimdir.  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra, University of Illinois'de Ekonomi Politikası dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Kariyerine 1990-1993 yılları arasında Etibank'ta başlamış ve ardından 1993-2000 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışmıştır. Daha sonra, 2001-2004 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) Daire Başkanlığı ve Sistemik Risk Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2004-2010 yılları arasında Hazine Müsteşarlığı'nda Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. Bu görevi sırasında, Borç Yönetimi Komitesi ve Disiplin Komitesi gibi kurum içi birçok yürütme komitesinde görev almıştır.

Akçay, ayrıca, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB), Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) ve Ekonomik İşbirliği Örgütü Ticaret ve Kalkınma Bankası'nda (ECOBANK) Yönetim Kurulu Üyeliği, Milli Reasürans A.Ş.'de Denetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Bu görevlerin yanı sıra, Dünya Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası ve İslam Kalkınma Bankası gibi uluslararası finansal kuruluşlarda Türkiye'yi temsil etmek üzere Guvernör Yardımcısı olarak görev yapmıştır.


Geri Dön