05 / 05 / 2024

Memur emeklilerine müjdeli haber! Maaş farkları o tarihte trink yatacak! Geçim derdine can suyu olan zam farkı!

Memur emeklilerine müjdeli haber! Maaş farkları o tarihte trink yatacak! Geçim derdine can suyu olan zam farkı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli memurların alacağı emekli aylığı miktarındaki fark ve ek gösterge farkının 27 Ocak 2023 Cuma gününden itibaren ödenmeye başlayacağını açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli olan memurların alacağı emekli aylığı miktarındaki fark ve ek gösterge farkının 27 Ocak 2023 Cuma gününden itibaren ödenmeye başlayacağını bildirdi.

SON DAKİKA! MEMUR EMEKLİSİ ZAM FARKI VE EK GÖSTERGE FARKINI NE ZAMAN ALACAK? BAKANLIK BEKLENEN TARİHİ DUYURDU

Milyonlarca emekli olan memurun beklediği o tarih belli oldu. Çalışma ve SGK ek gösterge ve maaş farkı için 27 Ocak'ı işaret etti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre;

"Emekli, malul, görev malul, dul ve yetimlerin Emekli Sandığı kapsamındaki aylıklarındaki aylık farklar ile 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ek gösterge farkı tutarları, emekli maaşlarını aldıkları ve 27 Ocak 2023 Cuma günü ödemeye başlayacakları duyuruldu bankalar ve postaneler için ."

Buna göre: Emekli maaşını aylık alanlar için; Ocak ayı için 1 aylık tutar.

Emekli maaşını üçer aylık dönemler halinde alanlar için şöyle belirlendi;


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön