18 / 05 / 2024

Memur emeklilerine müjdeli haber! Maaş farkları o tarihte trink yatacak! Geçim derdine can suyu olan zam farkı!

Memur emeklilerine müjdeli haber! Maaş farkları o tarihte trink yatacak! Geçim derdine can suyu olan zam farkı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli memurların alacağı emekli aylığı miktarındaki fark ve ek gösterge farkının 27 Ocak 2023 Cuma gününden itibaren ödenmeye başlayacağını açıkladı.



Kasım-Aralık-Ocak aylığı alanlar için; 1 aylık tutar, Aralık-Ocak-Şubat aylığı alanlar için; 2 aylık tutar, Ocak-Şubat-Mart dönemi için aylık alanlar için; 3 aylık tutar farkı emekli maaşında etkili olacak. Bu kapsamda 2.384.079 kişiye ödenecek ek gösterge farkı dahil fark tutarı 7,8 milyar TL'dir.

konut

2022 YILI EK ÖDEMESİ

Ayrıca 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun ek 79 uncu maddesine göre bu kapsama girenlere savaş veya vazife malullüğü aylığı en geç yılın ilk 3 ayı içinde, bu hak sahiplerine, engel derecesine ve göstergelere göre ek ödeme yapıldığı hatırlatılır. 5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (Sosyal Güvenlik Kurumu), 4/1-(b) (İşsizlik Sigortası Fonu) ve 4/1-( c) (Emekli Sandığı) ödenecek ve toplam ödeme tutarı 562,6 milyon TL 2022 yılında 9.541,05 ile 17.347,36 TL arasındaki ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka ve postanelerdeki hesaplarına gönderilecek ve ödenmeye başlanacak. 27 Ocak 2023 Cuma günü ödenmiştir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön