09 / 05 / 2024

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Temmuz 2023 ara zammı ayın kaçında, ne zaman ödenecek? Son dakika!

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Temmuz 2023 ara zammı ayın kaçında, ne zaman ödenecek? Son dakika!

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Temmuz 2023 ara zammı ayın kaçında, ne zaman ödenecek? Son dakika! sorularının cevabı...



TEMMUZ ARA ZAMMI HANGİ TARİHTE, AYIN KAÇINDA ÖDENECEK?

2023 yılında asgari ücrete yüzde 34, emeklilere yüzde 25 oranında zam yapılmasının ardından, memurlara da yüzde 17.55 enflasyon artışı ve 8 bin 77 TL seyyanen zam kararı alındı. Memurların 14 günlük maaş farkları ek bordro ile ödenecek ve memur emeklilerinin maaş farkları ise 21 Temmuz'dan sonraki hafta içinde hesaplarına yatırılacak.

Sabah gazetesinin haberine göre, hem memur emeklileri için zam farkları hem de memurlar için seyyanen artışlar bu ay içinde hesaplara yatırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise maaşlarına yüzde 25 artışla birlikte yansıtılacak. Memurların taban maaşı 22 bin liraya yükseltilerek, kamu çalışanlarına yüzde 17.55 enflasyon artışı ve 8 bin 77 TL seyyanen artışı yapıldı.

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Temmuz 2023 ara zammı ayın kaçında, ne zaman ödenecek? Son dakika!

SEYYAYNEN ARTIŞ İÇİN EK ÖDEME OLMAYACAK

Kamu çalışanlarına, memur aylık katsayısıyla çarpılarak hesaplanan 15 bin 965 gösterge rakamına ek olarak 8 bin 77 TL ödeme yapılacak. Memurlar, 15 Temmuz'da aldıkları maaşlarda yüzde 17.55'lik enflasyon artışını gözlemlediler. Bu artış, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olup 14 günlük fark da hesaba katılacak.

Ancak, 8 bin 77 TL'lik sabit artış, kanun yayımlandıktan sonra yürürlüğe girdiği için 15 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. Bu nedenle sabit artıştan kaynaklanan bir fark oluşmayacak ve ek ödeme yapılmayacak. Sabit artışlar ve farklar için memurlara ek bir bordro çıkarılacak ve ödemeler, maliye sistemi üzerinden güncellenecek.

Seyyanen ödemelerde vergi veya sigorta primi kesintisi yapılmayacak. Seyyanen zam, unvan temel alınarak ödenecek ve kıdem tazminatı hesabı ile sosyal ödemelerin hesaplamasına dahil edilmeyecek. Seyyanen zam ödemelerinin 24-28 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanıyor. Memur emeklileri ise yüzde 25'lik zam farklarını yine bu ay içerisinde alacaklar.

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Temmuz 2023 ara zammı ayın kaçında, ne zaman ödenecek? Son dakika!

MEMUR EMEKLİLERE MAAŞ FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli memurların maaş ödemeleri genellikle her ayın 1-5'i arasında gerçekleşmektedir. Ancak Temmuz ayında, Kurban Bayramı öncesinde maaşlarını almışlardır. Dolayısıyla, bu ödeme döneminde emekli memurlar zam olmadan maaşlarını almışlardır. Ancak şimdi, yüzde 25 oranında bir artış kaynaklı farklar da memur emeklilerine ödenecektir. Bu ödemelerin 24-28 Temmuz haftası içerisinde yapılması planlanmaktadır.

Ekonomist Selçuk Geçer, doların 38 lira seviyesine ulaşabileceğini öngörüyor!
Emekliler hemen baksın! Maaşlar hesaplara yansıdı! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 25 artış ve yüzde 5 ek zam!
Son dakika: Bugün deprem mi oldu? Az önce sallandık mı? En son deprem nerede oldu? 18 Temmuz 2023!

Geri Dön