14 / 05 / 2024

Memur maaş zammı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL'ye yükselecek? O rakamlar bir bir hesaplandı!

Memur maaş zammı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL'ye yükselecek? O rakamlar bir bir hesaplandı!

Eylül ayı enflasyon rakamlarının belli olması ile beraber 'Memur zammı ne kadar olacak? Memur maaşı kaç lira olacak?' gibi soruların yanıtları merak edilmeye başlandı. Peki memur maaşı kaç lira olacak? Ocak 2023 memur maaşı belli oldu mu? İşte memur maaş zammı ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar.



MEMUR OCAK 2023 ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Memur ve memur emeklisi zam oranları 6 aylık periyotlar şeklinde enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. TÜFE Eylül'de aylık olarak yüzde 3,08 yükselirken, Temmuz-Ağustos ve Eylül enflasyon farkı yüzde 6,91 şeklinde belirlendi. 

Milliyet'e konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, "Geçtiğimiz 3 ayın aylık enflasyon farkları 6.91’dir. Burada memurlarımızın enflasyon farkı artışı hesaplanırken aylık bu tutarlar toplanmıyor. Yani temmuzdan aralık sonuna kadar kümülatif enflasyon farkını dikkate almamız gerekiyor. Her ne kadar 3 aylık enflasyon 6.91 olsa da aralık ayına göre TÜFE’de yüzde 52.40’lık bir artış var" açıklamasında bulundu ve burada memurlara yüzde 41.69, emeklilere 42.35 enflasyon farkı çıktığını belirtti. 

Bayram, Aralık ayı itibarıyla yüzde 42’lik fark dikkate alındığında, şu an 3 ay için yüzde 10’luk enflasyon farkının olduğuna dikkat çekti. 

Memur maaş zammı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL ye yükselecek? O rakamlar bir bir hesaplandı!

Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının da belli olmasından sonra memur zam oranı netleşecek. Ekim ve Kasım aylarında enflasyon artışı beklendiği için 2023 Ocak'ta memurun alacağı zam oranın en düşük yüzde 30 seviyesinde olacağı öngörülüyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ LİRA OLACAK?

Memur maaş zammı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL ye yükselecek? O rakamlar bir bir hesaplandı!

En düşük memur maaşı yüzde 30 yükseliş yaşanması durumunda 9 bin 105 Türk Lirası'ndan 11 bin 836 Türk Lirası'na yükselecek.

En düşük memur emekli maaşı ise yüzde 30'luk artışla 6 bin 78 Türk Lirası'ndan 7 bin 901 Türk Lirası'na yükselecek. 

Motorine 1 liradan fazla indirim müjdesi! Zam fırtınası bitti mi? Opet, PO, BP 12 Ekim 2022 fiyat listesi!

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası 7 gün sonra sona eriyor!

Altın fiyatları resmen yerle bir oldu! Altın yatırımcılarına kötü haber! 12 Ekim 2022 altın fiyatları


Geri Dön