11 / 05 / 2024

Memur maaşına yüzde 141, memur emeklisine yüzde 92 zam! Rakamlar tek tek verildi! 

Memur maaşına yüzde 141, memur emeklisine yüzde 92 zam! Rakamlar tek tek verildi! 

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zam oranları ile ilgili konuştu. Peki memur ve memur emeklilerine yüzde kaç zam yapılacak?



Memur emeklileri bu zamlardan aylık bağlama oranlarına göre faydalandırılacak. Şu an için aylık bağlama oranı yüzde 65 ile 90 arasında değişiklik gösteriyor. 

Memura örneğin yüzde 141.8 oranında zam  uygulanması durumunda, memur emeklisinin zam oranı da yüzde 92-127 aralığında değişiklik gösterecek. Örneğin, 10 bin TL alan emeklilerin aylığı, kendi aylık bağlama oranına göre yapılacak zamlarla kiminde 19 bin 200 TL'ye, kiminde ise 22 bin 700 TL'ye kadar çıkabilecek. 

Memur maaşına yüzde 141, memur emeklisine yüzde 92 zam! Rakamlar tek tek verildi! 

Hacı Bayram Tonbul, en düşük maaşın 22 bin Türk Lirası olması için ya taban aylığına zam ya da yeni bir ilave ödeme yapılacağını dile getirdi. 

22 bin TL'ye toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkının dahil edilemeyeceğine vurgu yapan Tonbul, söz konusu açıklamasını "Sayın Cumhurbaşkanımızın temmuzda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını söyledi. Toplu sözleşmeden gelen haklarımızın bu tutarın üzerine eklenmesi gerekiyor" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

2023 YKS günü toplu taşıma bedava mı? Üniversite sınavı için otobüsler, metro, metrobüs ücretsiz mi?

Kamu işçilerinin ikramiye tarihleri tek tek açıklandı! Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Haziran ve 18 Aralık! 

Tapu sahipleri aman dikkat! Tam tamına 5 yıldır ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Bu paraları sakın kaçırmayın!

 


Geri Dön