Ekonomi

Memur maaşları yeniden artırılacak mı? Kamu çalışanlarına ek zam talebi geldi!

Memur zammıyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Yapılan yüzde 30'luk zammı yeterli bulmayan memur sendikası, hükümete çağrı yaparak, ek zam talebinde bulundu. Seyyanen ek ücret artışı talep ediyoruz” açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de yaptığı memur ve emekliye yüzde 5’lik ek zam açıklamasının ardından, memurların sendikasından, “Kamu çalışanlarının beklentileri karşılanmamıştır. Seyyanen ek ücret artışı talep ediyoruz” açıklaması geldi.

Memura yapılan yüzde 30’luk zam, kamu çalışanları tarafından yeterli karşılanmadı.

Türkiye’de kamu çalışanları temsil eden Kamu-Sen, açıklanan bu zam oranının beklentileri karşılamadığını belirterek, memurlar için seyyanen ek zam talebinde bulundu.

Salı günü memur ve emekli için enflasyon oranı ve refah payı eklenerek yapılan yüzde 25’li zamma tepki gelirken, bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekliye yüzde 5’lik bir ilave zam yapıldığını duyurmuş, böylece zam oranı yüzde 30’a ulaşmıştı.

Ancak yüzde 5’lik bu artış da memur kesimini tatmin etmedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hükümetten seyyanen ek zam yapılmasını talep etti.

Konuyla ilgili Kamu-Sen’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, maaşlardaki artış oranının yüzde 30'a çıkarılmasının kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını belirterek, seyyanen bir ücret artışı yapılmasını talep etti.

Kahveci yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına dün yüzde 25 zam açıkladığını hatırlatarak, bu oranın artırılması yönünde başta sosyal medya üzerinden olmak üzere talepte bulunduklarını bildirdi.

“KAMU ÇALIŞANLARININ BEKLENTİLERİ KARŞILANMADI”

Kahveci açıklamasında, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni zam oranını yüzde 30 olarak açıkladığını hatırlatan Kahveci, “Sayın Cumhurbaşkanının bugün yaptığı açıklamasıyla, maaş artış oranının yüzde 30’a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, memurlar adına seyyanen ek zam talebinde bulunan Kahveci açıklamasında “Sürecin sonunda gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması, yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır” ifadelerine yer verdi.