02 / 05 / 2024

Memur Ocak zammında oran netleşiyor! Memur maaşı 2023'te kaç lira olacak? Hemen bakın!

Memur Ocak zammında oran netleşiyor! Memur maaşı 2023'te kaç lira olacak? Hemen bakın!

Memur maaş zammına ilişkin araştırmalar sene sonu yaklaştıkça hızlanıyor. Peki memur Ocak zammı kaç TL olacak? Memur maaşı ne kadara yükselecek? Ocak 2023 memur maaşı açıklandı mı? İşte memur Ocak zammı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...



Memur Ocak zammında kritik sürece girildi. Enflasyon oranları dikkate alınarak belirlenen zam oranı için geriye sadece 3 veri kaldı. Ocak 2023 zammı için belirleyeci olacak 3 aylık enflasyon verisi kesinleşti. Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşları netleşecek. 

Memur Ocak zammında oran netleşiyor! Memur maaşı 2023 te kaç lira olacak? Hemen bakın!

Sabah'ta yer alan habere göre; Memur enflasyon farkı ve emekli maaş zammı direkt olarak enflasyon rakamları ile belirlenecek. Aynı zamanda masada sosyal refah düzenlemesi ismi altında ek zamlar da yer alıyor. 

Türkiye'de milyonlarca emekli ve memurun maaş zamları enflasyona endeksli şekilde belirleniyor. Bu şekilde enflasyondan düşük artış uygulanamıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her sene 6 aylık enflasyon kadar iki defa yükseliş görürken,  memur ve memur emeklileri de yine senede iki defa toplu sözleşme zammını aşan enflasyon oranı kadar fark alıyor. 

TÜİK Eylül 2022 enflasyon rakamlarını duyurdu. Bu kapsamda, enflasyon senelik yüzde 83,45 ve aylık yüzde 3,08 olarak belirlendi. Emekli ve memur zam oranı için belirleyici olan TÜFE endeksi de 1.046,89 olarak kaydedildi.

TÜFE endeksi Eylül ayı ile beraber, 1.046,89'a yükseldi. Bu değişim 3 aylık enflasyon oranının yüzde 7,05 olmasını sağladı. Bu durumda emekli ve memur Ocak zammı için 3 aylık oranlar da kesinleşti. 

Memur Ocak zammında oran netleşiyor! Memur maaşı 2023 te kaç lira olacak? Hemen bakın!

Ocak ve Temmuz aylarına maaşlara uygulanan artışlar bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında Aralık ile Haziran arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor.

Mart enflasyonunun açıklanmasından sonra  memur ve memur emeklilerine de fark verilmesi kesinleşti. Memur ve memur emeklileri de SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi yılda 2 defa zam yapılıyor. Ocak ve Temmuz aylarında alınan bu zamlar toplu sözleşme ile hesaplanıyor.  Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zam oranını aşan enflasyon kadar da fark alıyor. Eylül enflasyonuna göre 3 aylık veriler de belirlendi. 

Memur ve memur emeklilerine Ocak ayında yüzde 7 oranındaki Temmuz zammını aşan 6 aylık enflasyon kadar da fark verilecek. Eylül ayı enflasyonuna baktığımızda 3 aylık oran yüzde 8,05 olarak gerçekleşti. 

Memur Ocak zammında oran netleşiyor! Memur maaşı 2023 te kaç lira olacak? Hemen bakın!

Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının da belli olmasından sonra memur zam oranı kesinleşmiş olacak. Ekim ve Kasım aylarında enflasyon artışı beklendiği için Ocak 2023'te memurun alacağı zam oranın en düşük yüzde 30 seviyesinde olması tahmin ediliyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

En düşük memur maaşı yüzde 30 artış olması halinde 9 bin 105 Türk Lirası'ndan 11 bin 836 liraya yükselecek.

En düşük memur emekli maaşı ise yüzde 30 oranındaki yüükselişle 6 bin 78 Türk Lirası'ndan 7 bin 901 liraya ulaşacak.  

Emekli promosyonunda çılgın artış! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank promosyon miktarını peş peşe açıkladı!

En düşük emekli maaşında son dakika depremi! En düşük maaş 4 bin 500 TL mi oluyor? Hesaplanan rakamları duyan inanamadı!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla ne kadar olacak? Kim kaç TL maaş alacak? 

 


Geri Dön