İş Fırsatları

Memur olmak isteyenlere son dakika müjdesi! Kamuya 2 bini aşkın personel alınıyor: KPSS'siz alımlar da var! 

Kamuya 2 bin 96 personel alınacağı açıklandı. Peki hangi kurumlar memur alımı yapacak? Memur alımı başvuruları ne zaman? İşte detaylar ve kadrolar...

Memur olmak isteyenleriin sık sık araştırdığı personel alımı ilanları peş peşe açıklandı. İlanlara göre, kamuya 2 bin 96 personel alımı yapılacak. 

Kurumlar tarafından yayımlanan ilanlara göre, subay, mühendis, işçi gibi birçok pozisyonda gerçekleşecek olan memur alımları için detaylar tek tek belli oldu. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; yayınlanan son dakika haberlerine göre; ilanlara göre TSK, TÜBİTAK, KOSGEB, SPK, BDDK ve bazı belediyelerinde içerisinde olduğu kurumlar personel alımı yapacak. 

Peki hangi kurumlar memur alımı yapacak? Memur alımı başvuruları ne zaman? İşte detaylar ve kadrolar... 

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU 8 UZMAN YARDIMCISI ALIYOR 

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığında Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 9. dereceli kadroda görev yapmak üzere toplam 8 (sekiz) Yükseköğretim Kalite Kurulu Uzman Yardımcısı alınacağı açıklandı. 

ÖSYM tarafından 2023 ve 2024 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) ilgili puan türlerinin herhangi birinden asgari 70 puan alınması ve  yazılı sınava çağırılacak en yüksek puanlı aday içerisinde olunması gerekiyor. Başvurular dijital ortamda 21 Ekim ile 4 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular, e-devlet üzerinde Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

HINIS BELEDİYESİ 1 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Erzurum ili Hınıs Belediye Başkanlığı'na KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak koşuluyla mühendis kadrosuna tam zamanlı sözleşmeli personel alımı yapacak.

Başvuru tarihleri 12 Kasım-15 Kasım şeklinde açıklandı.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 15 SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI 

İstanbul Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında istihdam edilmek üzere 15 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak. 

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu'nca kabul edilmiş̧ yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olma şartları aranıyor. 

Alımda yazılı ve sözlü sınava katılacak adaylar 2024 KPSS B Grubu P3 puan türündeki puanının yüzde yetmişi ile yabancı dil puanının (YDS) yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puandan başlanarak alınacak personel sayısının on (10) katı aday arasından belirlenecek.

MSB ASKERİ PERSONEL ALIMI 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 498 muvazzaf subay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 105 muvazzaf subay, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 130 muvazzaf subay olmak üzere toplamda 733 askeri personel alımı yapacak. 

26 Eylül 2024 tarihinde başlayan başvurular 13 Ekim 2024'te bitecek.

ÖĞRETMEN SINIFINA 69 ASKERİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK 

MSB; Kimya, Fizik, Eğitim Bilimleri, İstatistik, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Yapı, Coğrafya, Lojistik, Uluslararası İlişkiler, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Bulgarca, İbranice, Ukraynaca, Urduca, Çince, Romence, İspanyolca, Arapça, Fransızca, İngilizce, Almanca, Yunanca, Tarih, Kütüphane, Beden Eğitimi (Kürek, Atletizm, Kicks Bocks), Bilgisayar, İnşaat, Harita, Endüstri, Mekatronik, Elektronik branşlarından öğretmen sınıfı için olacak şekilde 69 askeri personel alımı yapacak. 

2 Ekim günü başlayan başvurular 20 Ekim 2024'te sona erecek. 

DENİZ VE HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI SÖZLEŞMELİ ER ALIYOR 

En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş ve er olarak bitirmiş olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını doldurmamış olanlar ilgili ilana başvuru yapabilecek.

Adaylara seçim aşaması sınavları çerçevesinde Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakat yapılıyor, yazılı sınav yapılmıyor. Adaylar ön başvurularını 13 Ekim 2024 (saat 23.59'a kadar) tarihine kadar https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile girerek yapabiliyor. 

TÜBİTAK 393 İŞÇİ ALIYOR

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nde (BİLGEM) istihdam edilmek üzere 393 kısmi süreli proje personeli (Aday araştırmacı) alımı yapacak.

23 Eylül'de başlayan başvurular 14 Ekim 2024 tarihinde bitecek.

14 İŞÇİ ALIMI DAHA OLACAK

TÜBİTAK 12 koruma ve 2 forkflit operatörü olmak üzere 14 adet işçi alımı daha gerçekleştireceğini açıkladı. 

1 Ekim 2024 tarihinde başlayan başvurular 7 Ekim 2024'te sona erecek.

KOSGEB 7 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) 6 yazılım, analiz ve tasarım uzmanı ile 1 bilgi güvenliği uzmanı olacak şekilde toplamda 7 sözleşmeli bilişim personeli alıyor.

15 Ekim 2024 tarihinde başlayan başvurular 31 Ekim 2024 tarihinde bitecek.

TKK 132 İŞÇİ ALIMI GERÇEKLEŞTİRECEK

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK); 15 kuvvetli akım tesisatçısı, 7 kaynakçı, 5 numuneci, 33 pres işçisi, 8 motor imalat bakım ve onarım işçisi, 13 mekaniker (kompresör), 19 vinç operatörü, 2 yıkama maden operatörü, 13 temel imalat (talaşlı) ve montaj elemanı, 1 dökümcü, 2 bilgisayar destekli makine ressamı, 1 ağaç işleri teknisyeni, 2 genel alan temizleme görevlisi/meydancı, 4 iş makineleri operatörü ve 7 şoför olacak şekilde 132 sürekli işçi alacak.

7 Ekim'de başlayan başvurular 11 Ekim 2024 tarihinde bitecek. 

BİGA BELEDİYESİ 2 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK 

Çanakkale ili Biga Belediye Başkanlığı bünyesine mühendis pozisyonu için 2 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. 

11 Kasım 2024 tarihinde başlayan başvurular 15 Kasım'da bitecek. 

HACIABDULLAH BELEDİYESİ 2 MEMUR ALIMI YAPACAK

Niğde ili Hacıabdullah Belediye Başkanlığı bünyesine 1 zabıta memuru ve lise ve
dengi okuldan mezun 1 memur alımı yapılacak. 

4 Kasım 2024 tarihinde başlayacak olan başvurular 6 Kasım'da bitecek. 

MUCUR BELEDİYESİ 1 MEMUR ALACAK 

Kırşehir ili Mucur Belediye Başkanlığı bünyesine 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ) alımı yapılacak. 

29 Ekim'de başlayacak başvurular 31 Ekim 2024 günü sona erecek. 

MEB 100 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın müfettiş ihtiyacını karşılamak amacıyla sınavla 100 Bakanlık müfettiş yardımcısı alımı gerçekleştirecek. 

14 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olan başvuru süreci 25 Ekim 2024 günü sona erecek.

SPK 5 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 5 adet yazılım geliştirme uzmanı alacağını duyurdu.

24 Eylül 2024 tarihinde başlayan başvurular 8 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

YARGITAY 4 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Yargıtay Başkanlığı sözlü sınav başarı sırasına göre 4 sözleşmeli bilişim personeli alacak.

30 Eylül 2024 tarihinde başlayan başvurular 11 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

ADALET BAKANLIĞI 300 İCRA MÜDÜR YARDIMCISI ALACAK

Adalet Bakanlığı, Resmi Gazete'de yer alan ilana göre alım için yazılı sınav 7 Aralık'ta ÖSYM'nin Ankara'daki 2 ayrı sınav merkezinde yapılacak, sınav süresi 105 dakika olacak.

Adaylarda, Türk vatandaşı ve 35 yaşını doldurmamış olmak, hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya adalet meslek eğitimi ön lisans bölümlerinden mezun olma şartları aranacak.

Ayrıca icra katipleri arasından naklen atamayla alınacak 100 icra müdürü ve yardımcısını belirlemek adına yapılacak Görevde Yükselme Suretiyle İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı da 8 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

24 Ekim 2024 tarihinde başlayan başvurular 30 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 15 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı; Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, Kıdemli DevOps Uzmanı, Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı, Kıdemli Önyüz Geliştirme Uzmanı, Kıdemli Yapay Zekâ Geliştirme Uzmanı, Ağ Uzmanı, Yazılım Geliştirme Uzmanı (.NET), Yazılım Geliştirme Uzmanı (JAVA, Sistem Uzmanı, Test Otomasyon Uzmanı, Ürün Yönetimi ve İş Analizi Uzmanı pozisyonları için toplamda 15 sözleşmeli bilişim personeli alacak.

17 Ekim 2024 tarihinde başlayan başvurular 25 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

BDDK 45 PERSONEL ALIMI YAPACAK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığı Siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümlerden mezun 10 memur, 10 mühendis, 1 grafiker, 1 sekreter, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Bilişim Güvenliği Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Web Tasarımı ve Kodlama bölümlerinden mezun 5 tekniker, Bilişim Teknolojileri alanı kapsamında yer alan dallardan (Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik, Yazılım Geliştirme, Bilgisayar Teknik Servisi, Veri Tabanı Programcılığı veya Web Programcılığı), ElektrikElektronik Teknolojisi alanı kapsamında yer alan Elektronik, Görüntü ve Ses Sistemleri, Elektronik ve Haberleşme, Haberleşme Sistemleri veya Büro Makinaları Teknik Servisi dallarının birinden lise mezunu 5 teknisyen, B sınıfı ehliyetine en az 5 yıldır sahip olan lise veya önlisans mezunu 5 şoför olmak üzere toplamda 45 idari personel alacak.

10 Ekim 2024 tarihinde başlayan başvurular 20 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

YTB 4 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Stratejik yönetim ve planlama, iç kontrol ve raporlama, bilgi yönetim sistemleri veya istatistik, veri analizi alanlarında en az 2 yıl çalışma tecrübesine sahip ve YDS'de düzenlenen yabancı dillerden en az birine sahip 1 alan uzmanı ve ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Avusturya, Avustralya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç ülkelerinden herhangi birinde ortaöğretim, lisans veya lisansüstü öğrenimini tamamlamış olmak ve ilgili ülkede vatandaşlarımıza yönelik faaliyet gösteren uluslararası kuruluş, STK, kamu kurumu, üniversite veya basın kuruluşlarında Başkanlığın çalışma alanları dâhilinde faaliyet göstermiş veya yukarıda sayılan ülkelerden herhangi birinde yaşayan vatandaşlarımızla ilgili olarak yurt içi veya yurt dışında faaliyet gösteren uluslararası kuruluş, STK, kamu kurumu, üniversite veya basın kuruluşlarında Başkanlığın çalışma alanları dâhilinde en az 1 yıl çalışma tecrübesine sahip olan İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Felemenkçe, Danca, Fince, İsveççe, Norveççe dillerinden birini bilen 3 alan uzmanı alacağını duyurdu.

16 Eylül 2024 tarihinde başlayan başvurular 25 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

PÜTÜRGE BELEDİYESİ 1 MEMUR ALIMI YAPACAK

Malatya ili Pütürge Belediye Başkanlığı 1 adet veri hazırlama ve kontrol işletmeni alacağını duyurdu.

21 Ekim 2024 tarihinde başlayan başvurular 25 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

BOZKÖY BELEDİYESİ 1 MEMUR ALIMI YAPACAK

Niğde ili Bozköy Belediye Başkanlığı harita, harita kadastro, harita ve maden ölçme, harita teknikerliği, harita ve kadastro ön lisans programlarının birinden mezun ve B sınıf ehliyeti olan 1 tekniker alacağını duyurdu.

21 Ekim 2024 tarihinde başlayan başvurular 25 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 133 ADET ZABITA MEMURU ALACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 133 adet zabıta memuru alınacak.

3 Ekim 2024 tarihinde başlayan başvurular 11 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

PALU BELEDİYESİ 1 MEMUR ALIMI YAPACAK

Elazığ ili Palu Belediye Başkanlığı 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni alacağını duyurdu.

8 Ekim 2024 tarihinde başlayan başvurular 10 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 110 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü; 52 hemşire, 11 sağlık teknikeri, 2 fizyoterapist, 1 diyetisyen, 1 psikolog, 1 mühendis, 2 büro personeli, 1 çözümleyici, sistem programcısı, 2 programcı, 2 teknisyen, 3 koruma ve güvenlik görevlisi, 30 destek personeli, 1 odyolog, 1 kütüphaneci olmak üzere toplamda 110 sözleşmeli personel alımı yapacak.

23 Eylül 2024 tarihinde başlayan başvurular 7 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: En büyük mağduriyet, bir ailenin tapulu evi yıkılınca yaşanır!

On binlerce EYT'liye kötü haber! SSK'dan emekli olma hakkınızı kaybedebilirsiniz!

Kiracılı ev satın alanlar ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi bu şekilde ilerleyecek! 

İslam Memiş tapu işlemleri konusunda uyarıyor! Hemen bunu yapın! Adınıza kimse işlem yapamaz!