12 / 05 / 2024

Memur-Sen açıkladı: Toplu sözleşme masasında ÖTV ayrıntısı! 

Memur-Sen açıkladı: Toplu sözleşme masasında ÖTV ayrıntısı! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ÖTV zamlarına ilişkin konuştu. Fiyat artışlarının sabit gelirlilerin ve emeklilerin alım gücü daha da düşüreceğine dikkat çeken Ali Yalçın, işverenin toplu sözleşme masasında bunu dikkate alması gerektiğinin altını çizdi. 



Hazine ve Maliye Bakanlığı da ÖTV zammının ardından bir son dakika açıklaması geldi. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Birincisi, yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenmiştir. Düzenleme, bu ürünlerin ithal ürünler olması sebebiyle dolaylı olarak cari açığı kontrol altına almaya da destek verecektir" denildi ve ikinci olarak da maktu olan bu vergilerde uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki yükselişe karşın 2016'dan itibaren bugüne kadar neredeyse hiç vergi artışına gidilmediğine dikkat çekildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Söz konusu ürünlerden en çok tüketilen benzin, motorin ve LPG’de, KDV dahil satış fiyatındaki vergilerin oranı yüzde 50’lerin üzerinde iken yeni yapılan artışa rağmen 38,5 seviyesinde kalmıştır" ifadelerine de yer verildi. 

TOKİ Temmuz 2023 başvuruları resmen başladı, konutlar 2 bin 491 lira taksitle satılacak! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

TMO’nun günlük hububat alımı 220 bin tonu gördü! Buğday fiyatları yükseliyor! Çiftçiler dikkat! 

BİM'de Molfix bebek bezi ultra fırsat paketi 199 TL'ye, 8 rulo tuvalet kağıdı 37 TL'ye satılacak! BİM 25 Temmuz kataloğu

 


Geri Dön