13 / 05 / 2024

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan 3600 ek gösterge açıklaması! Maaşlar ne kadar artacak?

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan 3600 ek gösterge açıklaması! Maaşlar ne kadar artacak?

3600 ek gösterge ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, maaşlarda farkların olacağını vurgulayarak, bunun da bir emekli zammı anlamına geldiğini kaydederek, ayrıca maaşlarda da yapılacak artış rakamlarını da söyledi. 



ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMESİ OLUR MU?

Kamuoyunda “Haziran ayında asgari ücret görüşmesi olur mu?” şeklindeki açıklamalara ilişkin konuşan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, haziran ayında asgari ücretin hiç görüşülmediğini vurgulayarak, asgari ücret için görüşmelerin aralık ayında yapılacağını bildirdi.

Asgari ücret ile ilgili konuşulan konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sorduğunu söyleyen Atalay, ‘’O da 'Bunun günü Aralık ayı' dedi. Şimdi resmi muhatap Bakanlık, Türk-İş ve TİSK.” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan 3600 ek gösterge açıklaması! Maaşlar ne kadar artacak?

Asgari ücretle ilgili yapılan tüm bu tartışmalara nokta koyan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa asgari ücretin yüzde 50’nin üzerinde artırıldığına dikkati çekerek, bu tartışmaları anlamlı bulmadığını ifade etti. Enflasyon farkı ile gerekenin yapıldığını hatırlatan Bilgin, ‘’Bu durumlarda işçiyi de iş vereni de düşünmek lazım. Çünkü asgari ücret artarken, iş verenlerin de maliyeti arttı" açıklamasında bulundu.

3600 ek gösterge maaş hesaplaması! 3600 ek gösterge ile maaşlara 1300 TL zam mı gelecek?

Memur-Sen'den memura en iyi zam teklifi! 3600 Ek Gösterge'de son durum

Bu meslek grubunda olanlar dikkat! Erken emekli olabilirsiniz…

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön