29 / 04 / 2024

Memur-Sen'den son dakika memur maaş zammı çağrısı: Refah payı gelmeli! 

Memur-Sen'den son dakika memur maaş zammı çağrısı: Refah payı gelmeli! 

Memur-Sen, kamu işvereninin, güncellenen enflasyon beklentilerini göz önünde bulundurarak, enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak amacıyla refah payını içeren teklifle toplu sözleşme masasına gelmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte Memur-Sen'in o çağrısı...



Memur-Sen Yönetim Kurulunca, Merkez Bankası tarafından yıl sonu enflasyon tahminini, 2023 yıl sonu için yüzde 58, 2024 yıl sonu için yüzde 33'e güncellemesi ile ilgili bir son dakika açıklaması gerçekleştirildi. 

Memur-Sen Yönetim Kurulu tarafından yapılan son dakika yazılı açıklamada "Merkez Bankası'nın yıllardır sabit tuttuğu yüzde 5 enflasyon hedefinin, piyasa verilerinden uzak olduğu, temmuzda gerçekleşen fiyat artışlarının enflasyonu tetikleyeceği ve sabit gelirlileri olumsuz etkileyeceği" ile ilgili daha önce yapılan değerlendirme anımsatıldı. 

Memur-Sen den son dakika memur maaş zammı çağrısı: Refah payı gelmeli! 

Açıklamada "Bu çerçevede, 2024 yılında oluşacak enflasyon gerçeğini göz önünde bulundurarak, enflasyonun kamu görevlileri üzerindeki etkisini en aza indirmek için 2024 yılında 3'er aylık dönemler itibarıyla teklifte bulunmuş, enflasyon kaynaklı kayıp yaşanmaması için refah payının verilmesi gerektiğinin altını çizmiştik" denildi ve Merkez Bankası'nın 'piyasa ve fiyat istikrarının 2025 yılında sağlanacağı' açıklamasının bu durumu ispatladığının altı çizildi. 

Söz konusu açıklamada, kamu işvereninin, Memur-Sen'in haklı ve doğru teklifini görmesi gerektiği de vurgulandı. 

Ayrıca, "Kamu işvereni, güncellenen enflasyon beklentilerini dikkate almalı ve enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak için refah payını içeren teklifle toplu sözleşme masasına gelmelidir" ifadelerine yer verildi. 

Memur-Sen den son dakika memur maaş zammı çağrısı: Refah payı gelmeli! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında memur maaşlarının 30 bin Türk Lirası'ndan daha düşük olmaması gerektiğine dikkat çekmişti. 

"Kiraların bu kadar arttığı yerde. Memur nasıl ayakta kalabilecek?" açıklamasını yapan Ali Yalçın, bu ücretlerle bu saatten sonra konut ve araba alma şansının olmadığını dile getirdi. 

Ali Yalçın, söz konusu açıklamasında memurların yüksek kiralar sebebiyle tayin iptali istediğine, doğudan batıya, küçük kentlerden daha büyük kentlere olan tayin taleplerinin tersine döndüğüne vurgu yaptı. 

En düşük memur maaşının 22 bin lira şeklinde açıklanması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yalçın, söz konusu açıklamasını "En düşük maaş derken hizmetli maaşı ve bekar maaşı ifade edilir. Burada evli, eşi çalışmayan, çocuk yardımı, eş yardımı alan üzerinden hesaplandığı için 22 bin TL olarak ifade ediliyor. Memurlar olarak 1650 lira alacağımız var" ifadelerini kullanarak tamamlamıştı.

ABD'de bekleyen konut satışları son 3 ayda ilk kez arttı!

Konut sektörü durma noktasında!

Merkez Bankası tek tek hesapladı: Vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi ne kadar olacak? 


Geri Dön