14 / 05 / 2024

Memur seyyanen zam oranı ne kadar oldu? Seyyanen zam nedir? 

Memur seyyanen zam oranı ne kadar oldu? Seyyanen zam nedir? 

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur maaşına yapılacak seyyanen detayları da netleşti. Peki, Memur seyyanen zam oranı ne oldu? Seyyanen zam nedir? İşte detaylar...



Milliyet'te yer alan detaylara göre, Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapılan açıklamaya göre memurun alacağı seyyanen zam oranı netlik kazandı. Bu durumda memurlar 17,55'lik enflasyon farkına ek olarak 8 bin 77 Türk Lirası zam alacak.

Memur seyyanen zam oranı ne kadar oldu? Seyyanen zam nedir? 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 2023 yılı Ocak ayında kamu çalışanların ve emeklilerin ücretlerinde aylık refah payı vererek yüzde 30 oranında artırdıklarını ve emekli aylıklarını 7500 liraya çıkardıklarını hatırlattı.

EYT düzenlemesini geçen 27'nci Dönem yasama dönemi içerisinde hayata geçirerek 2 milyonu aşkın vatandaşın emekli olabilmesini sağladıklarına değinen Güler, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından müjdesi verilen düşük memur aylığının 22 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin kanun düzenlesini Meclis Başkanlığı’na sunuyoruz." diye ifade etti.

Memur seyyanen zam oranı ne kadar oldu? Seyyanen zam nedir? 

SEYYANEN ZAM TUTARI NETLEŞTİ! 

1 Temmuz 2023 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihi arası için enflasyon farkı dahil ilave artışa seyyanen net 8 bin 77 lira artışı öngörülüyor.

SEYYANEN ZAM NE DEMEK?

Seyyanen zam nedir sorusu memur maaş zammı ile gündeme geldi. Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamını taşıyor. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılması olarak biliniyor.

Burada en düşük memur maaşı Aralık 2022 tarihi itibarıyla 9 bin 105 lirayken 2023 yılı Ocak tarihinde 11 bin 848 liraya artış oranı ile beraber 2023 Temmuz’unda 22 bin 17 liraya çıkarılacaktır. Toplam zam yüzde 86'yı bulmaktadır. 2023 yılı kümülatif artış oranı ortalama memur maaşında yüzde 142 oranında artışı sağlamış olacağız.

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

İlaç sektöründen kurda artış talebi!

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!


Geri Dön