14 / 05 / 2024

Memur ve emekli maaş farkları ne zaman yatacak 2023 Memurun 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak?

Memur ve emekli maaş farkları ne zaman yatacak 2023 Memurun 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak?

Memur ve emekli maaş farklarının ne zaman hesaplara geçeceği merak konusu oldu. İşte Emekli ve memur maaş farklarına dair detaylar!



Memur ve emekli maaşlarına uygulanacak olan zam oranı 2023 yılı için yüzde 30 oranında olacağı duyuruldu. Emekli ve memur zammından sonra aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin 105 TL'den 11 bin 848 TL'ye yükselirken en düşük emekli maaşı ise 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL olduğu hesaplamalar sonucunda belirtildi.

Ocak ayı zamlarının açıklanmasının ardından "Memur ve emekli maaş farkları ne zaman yatacak?" araştırmaları hala devam ediyor. İşte, 2023 memur ve emekli maaşlarının ödeneceği tarih hakkındaki son gelişmeler!

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, memur ve emekli zamlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada ''2023 yılı Ocak ayından geçerli olacak kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 8 oranında artış öngörüldü ve 2022 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 1.,40 gerçekleşti. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 8,48 artış ile birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde 2023 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 16,48 oranında, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında da gerçekleşen enflasyona bağlı olarak yüzde 15,40 oranında artış sağlanacaktı. Ama Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandığı üzere bu oranlar yüzde 30 olarak uygulanacaktır'' şeklinde denildi.

MEMUR EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memur emekli zammı ve memur maaşı zammı 3 Ocak Salı günü açıklandı. Konuya dair resmi bir açıklama yapılmazken memur maaş zammı farklarının Ocak ayında yatırılması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 50 memur arıyor! Bakanlık personel şartlarını peş peşe sıraladı! Başvurular bitmeden başvurun!

Milyonlarca tapu sahibine duyuruldu! Bu tarihleri kaçırmayın! Ödemeyene ceza ağır!

Hesabınız bayram edecek! Tek bir işlemle hesabınıza 40.000 TL gelecek!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön