28 / 04 / 2024

Memur ve memur emeklisi Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Memur maaşı kaç TL'ye yükselecek? Şimdi bakın!

Memur ve memur emeklisi Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Memur maaşı kaç TL'ye yükselecek? Şimdi bakın!

Memur maaş zammı ile ilgili araştırmalar tam gaz devam ediyor. Peki memur Ocak zammı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisi maaşı kaç liraya yükselecek? Memur ve memur emeklisi Ocak zammı peş peşe hesaplandı! 



Memur maaş zammı ile ilgili araştırmalar tam gaz devam ediyor. 4 aylık enflasyon farkı kesinleşirken, tüm dikkatler Kasım ve aralık ayı enflasyon rakamlarına odaklandı. Memur ve memur emeklisi maaşlarına, 6 aylık periyotlar halinde toplu sözleşme zammına ilave olarak enflasyon farkı tutarında zam yapılıyor. 

Temmuz ayında aylık bazda enflasyon 2,37, Ağustos ayında 1,46, Eylül ayında 3,08 ve son olarak Ekim ayı enflasyonu aylık 3,54 şeklinde açıklandı. 

Bu şekilde memur ve memur emeklisinin alacağı 4 aylık enflasyon farkı 10,45 şeklinde oldu. Kasım -Aralık enflasyon rakamlarının bu orana eklenmesinden sonra memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı da kesinleşecek. 

Memur ve memur emeklisi Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Memur maaşı kaç TL ye yükselecek? Şimdi bakın!

Temmuz ayı sonrası 6 aylık enflasyon artış oranlarının toplanması sonrasında memur Ocak zammı netleşecek. Şimdiye kadar kesinleşen oran yüzde 10.45 oldu.

Merkez Bankası yıl sonu beklenti anketine göre enflasyon tahmin edildiği gerçekleşirse Memur ve memur emeklisi maaşlarına 2023 Ocak'ta gelecek zam oranı yüzde 18-20 aralığında olacak. 

Peki memur Ocak zammı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisi maaşı kaç liraya yükselecek? Memur ve memur emeklisi Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Hemen bakın...


Geri Dön