09 / 05 / 2024

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği toplu sözleşme süreci başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, teklif ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...



Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, tekliflerini içeren dosyada tüm memur ve memur emeklilerini ilgilendiren konuların bulunduğunu ifade etti ve 21 Temmuz tarihindeki Memur-Sen İl Başkanları Toplantısı'nın ardından teklif ettikleri madde sayısının 120'yi aşacağını belirtti. 

Tonbul, tekliflerinin ana omurgasını 2024-2025 yıllarındaki maaş ve aylık artışların meydnaa getirdiğini belirterek, "Maaş artış oranlarının yanında memurlara kira yardımının verilmesi, önemsediğimiz tekliflerimiz arasında. Kamu çalışanlarının aileleriyle huzur ve refah içerisinde yaşaması için bu teklifte ısrarcıyız. Bununla birlikte 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dile getirdiği en düşük memur maaşının, en düşük kamu işçisinin ücretinden düşük olmaması gibi konuları masaya taşıyacağız" açıklamasında bulundu. 

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

"Görüşmelerde, maaş artışı kadar sosyal haklarda da ısrarcı olacağız. Bu doğrultuda kapsayıcı bir içeriğe sahip teklif dosyamızda mühendisler, müdürler, şefler, genel idari hizmetler sınıfı ve diğer teknik personel başta olmak üzere ihmal edilen tüm grupların taleplerine yer verdik" diye konuşan Hacı Bayram Tonbul, son dönemde aylık yükseliş beklentileri karşılanmayan memur emeklilerini de düşünerek, emeklilerin maaşlarını yükseltecek tekliflerin de sözleşme masasına taşınacağının altını çizdi. 

Fındık taban fiyatını da dolar kuru belirleyecek: Piyasada fındık fiyat beklentisi 75-80 TL! 

TOKİ'nin bu ildeki yeni projesi için beklenen tarih geldi! 

Ehliyet fiyatları 2023 ne kadar? Sürücü belgesi harç ve sınav ücretleri kaç TL oldu? 


Geri Dön