Kent Haberleri

Memur yeni yıl zammı ne kadar olacak? Ocak zamlı memur maaşında deprem! Bir bir hesaplandı! Şimdi bakın!

Memur zammı 2023 verileri için tüm dikkatler Ocak ayına çevrildi. Memur yeni yıl zammı ne kadar olacak? Ocak zamlı memur maaşında deprem! Bir bir hesaplandı! Şimdi bakın! 2 Ocak 2023 tarihinde, Aralık ayı enflasyon rakamlarının da belli olmasından sonra 6 aylık veri netleşecek ve memur zammı belli olacak

Memur zammı 2023 verileri için tüm dikkatler Ocak ayına çevrildi. 2 Ocak 2023 tarihinde, Aralık ayı enflasyon rakamlarının da belli olmasından sonra 6 aylık veri netleşecek ve memur zammı belli olacak. 

Polis, hemşire, öğretmen, bekçi gibi pek çok meslek grubunda çalışanı yakından ilgilendiren 'Memur maaş zammı ne kadar olacak?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. 

Memurlara 2022 Ocak zammı ile yüzde 30,95 oranında, Temmuz'da ise yüzde 41,58 oranında zam yapılmıştı. 

Enflasyon rakamları ile belirlenen memur maaş zammı hesaplamaları peş peşe yapılıyor. Memur 1 Ocak 2023 zammı ile ilgili sık sık rakamlar ve tahminler gündeme geliyor. 

Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücreti açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin net 8 bin 506 lira olduğunu duyurdu. 

"Memur ve emeklinin de maaşını buna göre tespit edeceğiz" açıklamasında da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca memur ve emekliyi heyecanlandırdı. 

Kasım ayından itibaren yüzde 15,11 olarak hesaplanan enflasyonun Aralık ayında yüzde 3 yükselmesi durumunda 6 aylık enflasyon oranı 17,5 olarak gerçekleşecek. 

Peki Ocak 2023 memur zammı ne kadar olacak? Memura Ocak 2023'te yüzde kaç zam yapılacak? Memur maaşları kaç lira olacak? Ocak zamlı memur maaşında deprem! Bir bir hesaplandı! Şimdi bakın!

Habertürk'te yer alan habere göre; seyyanen zam, maaşı kaç lira olursa olsun tüm memurlara aynı zammın verilmesini kapsıyor. Seyyanen zam uygulandığında tüm memur maaşlarına aralarındaki fark gözetmeksizin örneğin 1.000 TL zam yapılıyor. 

Habertürk'te yer alan habere göre; bu durumda ise maaş farklarına göre genellikle artış oranı büyük fark gözettiğinden yüzdelik enflasyon artışı göz önüne alınarak memur maaşlarına zam yapılıyor. 

Memur maaşlarına 6 aylık enflasyon farkının toplamı göz önüne alınarak zam uygulanıyor. Memura son zam, Temmuz ayında Haziran ayı enflasyon farkının belli olmasıyla yapıldı. 

Şu ana kadar kadar Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım olacak şekilde 5 ayın enflasyon oranı belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre ise 5 aylık enflasyon farkı toplamı yüzde 14.05 oldu. 

Şu anki verilere göre memur maaşlarına en az yüzde 15.11 oranında zam uygulanacağı tahmin ediliyor. 

Memur ve memur emeklilerine ise 6 aylık enflasyon farkına ek olarak  toplu sözleşme oranı da zam şeklinde uygulanıyor. Tahminlerin gerçekleşmesi halinde, yıl sonu enflasyon artışı yüzde 60 olursa; memura yüzde 14,09 zam, yıllık enflasyon artışının yüzde 65 olması durumunda ise yüzde 17,03 oranın da zam yapılması gündemde. 

MEMUR 1 OCAK 2023 ZAMLI MAAŞI KAÇ LİRA OLACAK?

Polis, hemşire, öğretmen, bekçi gibi pek çok meslek grubunda çalışanı yakından ilgilendiren 'Memur maaş zammı ne kadar olacak?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. 

Maaşlara tahminlere göre zam yapılması halinde şu an 9 bin 51 lira olan olan en düşük memur maaşının 10 bin 300 TL ya da 10 bin 600 TL seviyelerine yükselebileceği tahmin ediliyor. 

Refah payı artışı uygulanırsa maaşlardaki yükseliş katlanacak. 

Benzine 67 kuruş zam geldi! İl il akaryakıt fiyatları ne kadar? BP, PO, Opet, Shell 23 Aralık 2022 fiyat listesi

Gram altının 7 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı! Altını olanların resmen dünyası başına yıkıldı! Hemen bakın!

Carrefour'dan büyük avantaj! Galaxy A32'de yüzde 20 indirim... İşte 23 Aralık fiyat listesi