06 / 05 / 2024

Memur zammı için gözler ocak ayında! 2023 Memur zammı ne kadar olacak?

Memur zammı için gözler ocak ayında! 2023 Memur zammı ne kadar olacak?

Memur zammı, son altı aylık enflasyon oranına göre şekillenecek. Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu sene sonu enflasyon tahmini sonrası gözler ve kulaklar ise 2023 Ocak memur maaşlarına çevrildi. İşte detaylar…



ALTI AYLIK ENFLASYON FARKI ETKİLİ

Memurlara altı aylık enflasyon farkı ve aynı zamanda toplu sözleşmede belirlenmiş olan artış oranı doğrultusunda zam gerçekleşiyor. Son zam ise haziran ayına göre altı aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı dikkate alınarak gerçekleşti.

YENİ ZAM OCAK AYINDA

Bir sonraki memur zammı ise önümüzdeki ocak ayında yapılacak. Ocak ayında yapılacak olan memur zammı altı aylık enflasyon farkı önümüzdeki aralık ayında tespit edilen (ocak ayının başında açıklanan) senelik enflasyon artış oranından aralık ayı senelik enflasyon artış oranının çıkarılması sonucu belli olmuş olacak.

2023 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI KAÇ LİRA OLACAK?

Geçtiğimiz haziran ayında yapılan zammın ardından ise temmuz ayının haziran ayına göre ve aynı zamanda ağustos ayının temmuz ayına göre de enflasyon farkları toplandığı zaman ise enflasyondaki 3,83 artış TÜİK tarafından tespit edildi. Eylül ayı enflasyon oranı bir önceki aya göre de 3,08 oranında artış gösterirken üç aylık enflasyon oranı da netlik kazandı. Üç aylık enflasyona toplamı yüzde 7,06 oldu.

Memur zammı için gözler ocak ayında! 2023 Memur zammı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş asgari ücret açıklaması! Bambaşka bir hazırlığın içindeyiz

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!

Hesaplarınızı hemen kontrol edin! 3 bin 336 lira yatacak! Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım aylığı Ekim 2022…


Geri Dön