19 / 07 / 2024

Memura ve emekliye ek zam gelecek mi? işte yüzde 85 zam iddiasının detayları!

Memura ve emekliye ek zam gelecek mi? işte yüzde 85 zam iddiasının detayları!

Emeklilikleri yaklaşan ve yıllar boyu çalışan kişiler ‘ne kadar emekli maaşı alırım?’ sorunu araştırma içerisine giriyor. Özellikle yılın son zamanlarında olmamızla birlikte önümüzdeki yıl hakkında çeşitli konular bugünden araştırılıyor ve merak konusu oluyor.




Her sene olduğu gibi bu sene de emekli maaşına zam durumu en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Enflasyon yükselirken farkların ne kadar olacağı merak ediliyor. Yeni yıl öncesinde günden güne gelişmeleri yakından takip etmek isteyen emekli vatandalar, Emekli maaşı zammı ne kadar olacak sorusunun yanıtını arıyor.

Emeklilik bir bakıma çalışamadığınız yaşlılık dönemini güvence altına almak anlamına gelir. Sigortalı olarak çalışan vatandaşlar gerekli yükümlülükleri yerine getirmesinin ardından emekli olmaya hak kazanır. 

Memura ve emekliye ek zam gelecek mi? işte yüzde 85 zam iddiasının detayları!

Nefesler tutuldu milyonlarca memur ve emekli maaşlarına ve ikramiyelerine gelecek olan zammı beklemeye başladı. Emekli ve memur olan vatandaşlar 3600 ek gösterge düzenlemesi 30 yıllık hizmeti olanların emekli maaşı için 1749 TL ile 1971 TL arasında artış gösterecek. Söz konusu düzenleme yasalaştığında 30 yıl hizmeti olan bir memurun emekli aylığında 3600 ek göstergeye çıkması ile 1234 ile 1391 TL arasında artış olacağı duyurulmuştu. İşte ayrıntıları...

EMEKLİ ZAMMI 2023 NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 2023 emekli zammı ne kadar olacak?

TÜİK ekim ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte maaş zamları netleşmeye başlıyor. Kesim zam oranı kasım ve aralık ayının verilerinin açıklanmasıyla netleşecek.

EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI 2023 NE KADAR OLUR? 

Yıl sonu emekli zammı tahmini;


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön