04 / 05 / 2024

Memurlara 3600 ek gösterge sonrası maaşlarda artış güncellendi! Hükümetten flaş adım

Memurlara 3600 ek gösterge sonrası maaşlarda artış güncellendi! Hükümetten flaş adım

Hükümetin polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenleri kapsayan 3600 ek gösterge düzenlemesi açıklamasından sonra maaşların nasıl hesaplanacağı belli oldu. Memur-Sen, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'le bir araya geldi. Düzenlemedeki eksiklikler masaya yatırıldı.



Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ek gösterge çalışmasında bazı unvanların emekli aylıklarında daha yüksek artış sağlayabilecek şekilde ele alınmasının mevcut hiyerarşik yapıyı bozabileceğini, 2200 ek göstergede bulunan yükseköğrenim görmüş kamu görevlilerinin 2800’e yükseltilmesine rağmen tazminat yansıtma oranlarında bir üst gruba yükseltilmemelerinden kaynaklı olarak sadece emekli aylıklarında 118 TL iyileştirme sağlayacağını, 3600’den 4200’e ek göstergeye çıkarılanların tazminat yansıtma oranlarında kademe atlamamasından kaynaklı Teknik Hizmetler Sınıfı ve Sağlık Hizmetler Sınıfı içerisindeki hiyerarşik yapının bozulmasına sebebiyet vereceğini, Sağlık Hizmetleri Sınıfı’nda sadece 4 yıllık yükseköğrenim gören hemşirelerin Bakanlık tarafından yayınlanan Tablo’da yer almasının diğer yükseköğrenim gören sağlık çalışanları arasındaki hiyerarşik yapıyı bozacağını ve kamu görevlileri arasında öğrenim durumu bakımından hiçbir ayrım yapılmaması gerektiğini ifade etti..

Hükümetle yapılan görüşmede, Memur-Sen tarafından kamuda görev yapan avukatların, tabipler gibi 3600 ek göstergeye değil 4200 ek göstergeye tabi olmalarının daha hakkaniyetli olacağı, yönetici sınıfında yer alan şube müdürü, il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri ve şeflerin unvanlarının da 3600 ek göstergeye yükseltilerek çalışma barışının sağlanması gerektiği ifade edildi.

Yalçın, düşük maaşlı emekli kamu görevlilerinin ekonomik durumlarında iyileştirme yapmak ve gelir seviyelerini artırmak amacıyla, mevcut sistemi ve hiyerarşik yapıyı bozmadan, özellikle ek göstergesiz ve düşük ek göstergeli kamu görevlileri ile Genel İdari Hizmetleri Sınıfındaki kamu görevlilerini, ayrıca şube müdürleri, şef, amir gibi yöneticileri gözardı etmeden, genelde bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde ek göstergelerin düzenlenmesini, fakülte sekreteri ve enstitü sekreteri, hastane başmüdürü ve hastane müdürü gibi yalnızca 600 puanlık ek gösterge artışından farklı şekilde yararlananların aralarında gelir adaletini sağlayacak şekilde düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti. Yalçın ayrıca tazminat yansıtma oranlarının arasına yeni kademeler konularak kamu görevlileri arasında emekli aylığı dağılımı noktasında adil sonuç üretecek şekilde bir Kanun Teklifi’nin Meclise getirilmesinin önemine işaret etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön