Kent Haberleri

Memurlara ilave zam gelecek mi? Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükselttiklerini duyurduktan sonra vatandaşın aklına, Memurlara ilave zam gelecek mi? Asgari ücrete ek zam gelecek mi? sorularının cevapları takıldı. İşte o soruların cevapları..Açıklama sonrası gözler Meclis'e döndü

Milyonlarca vatandaşa müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, en az emekli aylığının 5500 TL'den 7500 TL'ye yükselttiklerini ilan etti. Açıklama sonrası gözler Meclis'e döndü. EYT'liler dahil olmak üzere 15 milyon kişinin yararlanacağı düzenlemede sıcak bir gelişme oldu. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği '7 bin 500 üzeri alanlar zam alacak mı?' sorusuna AK Parti'den cevap geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da emekli zammı ve asgari ücret hususunda önemli açıklamalar yaptı. 

AK PARTİ'DE EMEKLİ AYLIĞI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığı ile yapılan müjde sonrası gözler emekli ylıklarına çevrildi. En düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye çıktı. Peki memurlara ilave zam gelecek mi? Asgari ücrete ek zam gelecek mi? AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu cevap verdi. Akbaşoğlu, hem emekli aylıklarına yapılan zammı söylerken hem de memur zammı için Temmuz ayı için dikkat çekti

Memurlara ilave zam gelecek mi? Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

'Asgari ücrete ilave zam gelecek mi?' sorusuna cevap veren Akbaşoğlu, "Asgari ücret bilindiği gibi Aralık ayında tespit ediliyor ve bir ene geçerli oluyor. Dünyada ve Türkiye'de olan enflasyon ebebiyle çalışanlarımızın alım gücünün artmasına yönelik müdahaleleri vaktinde çok yaptık. Kesin asgari ücret 8.500 TL'ye yükseldi. Memur ve emeklilerle alakalı düzenleme ise altı ayda bir yapılıyor." dedi.

O TARİHİ İŞARET ETTİ

Akbaşoğlu, 1 Temmuz'dan itibaren emekli vatandaşların hallerinin iyileştirilmesiyle alakalı düzenlemenin gündemlerinde olacağını söyleyerek, "Asgari ücretle alakalı böyle bir gereksinim durumu söz konusu olursa Sayın Cumhurbaşkanımız gereğinin yapılacağını daha evvel söylemişti. Temmuz ayı ile  aşamalandırmaya yönelik olarak, bütün iş yapanlarımızın lehine gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan kamuoyu müsterih olsun. Alım gücünü öne alarak vatandaşların daha iyi bir yaşam koşuluna erişmesi için uğraşı veriyoruz" dedi.