Ekonomi

Asgari ücrete ek zam konusunun görüşüleceği son tarih belli oldu! Artış yüzde 40 açıklanmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete ek zam çalışması hakkında yaptığı açıklamalardan sonra maaşlara yansıyacak artış için son kez toplantı yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek rakam kamuoyuna açıklanacak.Erdoğan, konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ele alınmasını istediğini söyledi

Asgari ücrete ek zam için yapılan son çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalar yaptı. Erdoğan, konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ele alınmasını istediğini söyledi. Erdoğan'ın açıklaması sonrasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanıp değerlendirme yapacağı tarih belli oldu.

Komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla 29 Haziran Çarşamba günü saat 14:00'da toplanacak.

"ÇALIŞMA HAFTA SONU İNŞALLAH BİTECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim" bilgisini paylaşarak, "Çalışma Bakanım, Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler." ifadelerini kullanmıştı.

 

 Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla 29 Haziran Çarşamba günü toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) 29 Haziran Çarşamba günü toplantıya davet etti.

İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için toplanacak.

"ARTIŞ ORANI YÜZDE 40 OLACAK"

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş düzeyinde. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor.

Asgari ücrete ek zam konusunda değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, maaşlara yapılacak artış miktarının yüzde 40 civarında olacağını açıklamıştı.  

Kurtulmuş, 'Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artış, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışılıyor' şeklinde konuşmuştu.

 

BDDK'nın kredi adımı sonrasında şirketlerin dolar stratejisi nasıl olacak? Dövizin çıkışı sürecek!

Dolarda kıyamet tarihi açıklamasından sonra TÜSİAD'dan 'patlama' uyarısı

e-faturaya geçişte son tarih 1 Temmuz Cuma! Yüzde 40 indirim uygulanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşlarına zam açıklaması! Ödemeler ne zaman yapılacak belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol bulundu açıklaması: İşte yüksek kalite petrol çıkan o ilimiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ek zam tarihi açıklaması! Maaşlar ne zaman kaç lira artacak?

Kurban bayramı tatili kaç gün olacak belli oldu! Kurban bayramı ne zaman kaç gün tatil ilan edildi?