Ekonomi

Milyonlarca asgari ücretliye kötü haber! Para bankaya yatsa bile maaşlardan 1500 lira kesiliyor

Temmuz'da asgari ücretlerine zam alan milyonlarca çalışana kötü haber. Asgari ücret banakaya yatsa bile maaşlardan 1500 lira kesiliyor. Gündeme bomba gibi düştü. Eğer asgari ücret üzerinden maaş alıyorsanız bu ay yatacak olan paraya dikkat edin.

Son dakika haberi... Asgari ücrete yapılan zamlar geri mi alınıyor gündeme bomba gibi düştü. Çalışanların yüzde 78'i aşan enflasyon karşısında eriyen maaşlarına yapılan yüzde 30'luk Temmuz zammı iptal mi edildi. Gündeme getirilen son iddia milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Asgari ücretin 5 bin 500 lira olacağı açıklanmıştı. Asgari ücretle ilgili son gelişme duyanların canını sıkacak türden. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz bu bizim görev ve sorumluluğumuz açıklaması yaptıktan sonra 1 Temmuz'da asgari ücrete yapılan kritik toplantıların ardından beklentileri pek de karşılamayan bir oranda artış yapılmıştı. Asgari ücrete ek zam görüşmeleri esnasında hükümetle masaya oturan Türk-İş, Türkiye'de açlık sınırının 6 bin 391 lira olduğunu açıklamış Bakan Bilgin de bu açıklamaya karşı çıkmıştı. 

Katıldığı bir canlı yayında konuy değerlendiren Bakan Bilgin, "Türkiye'de açlık sınırının 6 bin lira olduğunu kim söylüyor açlık sınırı 3 bin 600 lirayla 4 bin lira arasında" açıklaması yapmıştı.

Asgari ücretle ilgili gündeme gelen son iddia ise oldukça şaşırttı zira iddianı sahibi hükümete yakınlığıyla bilinen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den başkası değildi. Mustafa Destici, asgari cürete yapuılan zamdan sonra bazı işverenlerin maaşları bankaya 5 bin 500 lira yatırdığını ancak çalışanları muhasebeye geri çağırıp paranın 1000-1500 lirasını geri istediğini ifade etti.

BBP lideri mustafa Destici konuyu Samsun'dan dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"BU KONU DEVLETİN DENETİMİNİN EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR"

Maalesfe bazı işverenlerin asgari ücretle çalışması gereken, sigorta primi asgari ücret üzerinden yatırılan bazı çalışanlarımıza asgari ücretin altında bir maaş ödediğini duyduk. Asgari ücret 5 bin 500 lira ama çalışanına 4 bin lira ya da 3 bin 500 lira veriyor, bankaya 5 bin 500 lira yatırıyor daha sonra çalışanından bin lirasını, bin 500 lirasını geri alıyor. Bu konu denetim zafiyetinin bir sonucudur. Bu tür denetimlerin daha da sıklaştırılması ve asla buna müsaade edilmemesi, çalışan kardeşlerimizin hakkının yenmemesi, alın terinin karşılığı neyse devlet ne açıklamışsa asgari ücret olarak işçi çalıştıranlar en az o ücreti işçisine vermekle yükümlüdür. Bu meseleyi her merciye taşıyacağımı da buradan bir kere daha ifade ediyorum.

KYK borcu silindi mi KYK borçları geri ödeme takvimini Erdoğan açıkladı! Twitter'da KYK borcu trend oldu

Brent petrolün düşüşü akaryakıta yansıdı! İndirim yapılacak tarih açıklandı! Depoyu doldurmak için fırsat

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan sinyali verdi kesin artıracak