Ekonomi

AK Parti asgari ücreti 8 bin liraya çıkardı! İşte yeni zam oranı ve maaşın hesaba yatacağı tarih

Milyonlarca çalışana Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı açıklanan yüzde 30 asgari ücret zammının ardından AK Parti maaşlara yeni bir zam yaptı. En düşük işçi maaşı 8 bin lira oldu. İşte detaylar... 1 Temmuz'da 5 bin 500 lira olacağı açıklanan asgari ücret Amasya'nın Suluova ilçesindeki AK Parti belediyesinde 8 bin liraya çıktı

Asgari ücrete hükümetin Temmuz'da yaptığı yüzde 30 ek zamdan sonra AK Parti belediyesinden çalışanlara yüzde 60'a varan oranda yeni zam yapıldı. 1 Temmuz'da 5 bin 500 lira olacağı açıklanan asgari ücret Amasya'nın Suluova ilçesindeki AK Parti belediyesinde 8 bin liraya çıktı.

Çalışanlara yapılan yüzde 60'lık zam sonrası kamuoyuna açıklama yapan Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, belediyede çalışan personel için belirlenen en düşük ücretin yüzde 60 artış ile 8 bin lira olduğunu yeni zamlı maaşların çalışanlarza hayırlı olmasını dilediğini söyledi..

Belediye Başkanı Üçok, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde işçinin hakkını teri soğumadan teslim eden bir anlayışın temsilcisi olarak çalışanların her zaman yanında olduklarını söyledi.

Üçok ile birlikte sözleşmeyi imzalayan Hak-İş Başkanı İsmail Pazar da, “İşçisini, emekçisini enflasyona ezdirmeyen, işçisinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını zamanında ödeyen Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Söz konusu zamlı maaşlar Ağustos ayından itibaren hesaplara yatacak.

 

BAKAN BİLGİN: TÜRKİYE YOLUNA DEVAM EDECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyonun bütün tahribatlarını her aşamada yapacağımız düzenlemelerle ortadan kaldıracağız. Milletimize sözümüz var, enflasyona ezdirmeyeceğiz kimseyi, emekçilerimizi, çalışanlarımızı. Türkiye yoluna devam edecek." dedi.

CHP: ASGARİ ÜCRET 6 BİN 54 İRA OLACAKTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba asgari ücrete yapılan zamla TÜİK'in açıkladığı zamla ilgili değerlendirmelerde bulunmuş, “TÜİK bugün 6 aylık enflasyon artışı yüzde 42,35 olarak açıklarken ENAG ise 6 aylık enflasyon artışını yüzde 71 olarak açıkladı. TÜİK, halkın gerçek enflasyonunu saklayarak bugün memurun ve emeklinin maaşına en az yüzde 28,65 oranında el koydu. Eğer asgari ücrete yüzde 30 değil de altı aylık enflasyon farkına göre zam verilmiş olsaydı, asgari ücret 5 bin 500 TL değil 6 bin 54 TL olacaktı. İktidar, asgari ücretliye TÜİK zammını bile çok gördü” ifadelerini kullanmıştı.

Brent petrol fiyatlarını düşürecek üretim ve sevkiyat yeniden başladı! 3 aydır kuyular kapalıydı

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolarda oluşan inanılmaz rakam! Özgür Demirtaş'tan bomba yorum

Avrupa Merkez Bankası dolara karşı euronun gücünü artıracak 'bazukayı ateşledi' 11 yıl aradan sonra bir ilk

Şeker, ayçiçek yağı, buğday ve arpa fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Stratejik karar verildi

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Faiz kararını açıklayan Merkez Bankası'ndan korkutan uyarı: Adım adım yaklaşıyor

TMO'nun buğdayda çiftçiye ödeyeceği prim destek miktarı belli oldu! Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan para alamayacak

Dolara hücum başlayacak uyarısı: Türkiye'de felaket yaşanacak