Ekonomi

Asgari ücrete ek zam çalışmasında son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin o adımı atacak

Asgari ücrete yapılacak ek zam öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den peşe peşe sıcak adımlar gelmeye devam ediyor. Bakan Bilgin, dün yaptığı konuşmada ek zammın miktarının açıklanacağı tarihi duyurmuştu. Bilgin açıklama öncesi diplomasi trafiğini sıklaştırdı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' açıklaması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücrete ek zam çalışmasında ilgili sendikalarla bir dizi görüşme gerçekleştirdi

Asgari ücrete ek zam çalışmalarında diplomasi traifği tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' açıklaması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücrete ek zam çalışmasında ilgili sendikalarla bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Asgari ücrete ek zam miktarına ilişkin ilk dikkat çeken açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan gelmişti. Kurtulmuş, asgari ücrete ek zam miktarının yüzde 40 civarında olacağını ifade etmişti.

Hükümetin tepe yönetiminden asgari ücret artışına ilişkin gelen açıklama sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de sahneye çıkarak yapılacak miktarının kamuoyuna açıklanacağı tarihi bildirdi.

Bakan Bilgin, “Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

 

Asgari ücrete yapılacak ek zama ilişkin çalışmasına nihai şekli veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk kabine toplantısında asgari ücret konusunda bir sunum yapacak.

Öte yandan TBMM'de kabul edilen ek bütçe görüşmelrinde konuşan Hazine ve Maliye Baknı Nureddin Nebati, istihdamın desteklenmesi ve işgücü maliyetlerinin azaltılması amacıyla çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini açıkladı.

Nebati, "Bu kapsamda 2022 yılı sonuna kadar uygulanmak üzere işe alınacak her bir işçi için asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primlerini 12 ay boyunca karşılıyoruz. İmalat sanayi yatırımlarına sağlanan ilave kurumlar vergisi desteklerini 2022 yılı sonuna kadar uzattık. 2023 yılı sonuna kadar alınan makine ve teçhizatın amortisman süresini yarıya indirdik. 2022 yılı başından itibaren asgari ücreti vergi dışı bıraktık. Böylece asgari ücretli vatandaşlarımızın ücretleri üzerinden gelir ve damga vergisi alınmamasını sağladık" ifadesini kullandı.

 

 

Şeker fiyatlarına gelen zamların arkasında ne var artışlar vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte son gelişmeler

BDDK'nın kredi adımından sonra dolarda kıyamet senaryosu: Pazartesi günü eğer bu olursa kıyamet kopar

TOGG'un şarj süresi ve menzili açıklandı! Aracın kullanılacağı iller de belli oldu

Doların kaderini değiştiren adım! Önce düştü sonra yeniden yükseldi

Altın fiyatları FED'in koşulsuz taahhütü sorası düşüşe geçti! Uzmanlardan 'derin' uyarı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ara zam miktarının açıklanacağı tarihi duyurdu