17 / 05 / 2024

Memurların beklediği gün geldi! Hesaplar peş peşe kontrol ediliyor! Bakmayanlar hemen baksın!

Memurların beklediği gün geldi! Hesaplar peş peşe kontrol ediliyor! Bakmayanlar hemen baksın!

Memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi çattı. Temmuz ayında yasalaşan 3600 ek gösterge düzenlemesi ile hesaplar dolmaya başladı. İşte detaylar!



Ek gösterge, emekli memur aylıklarında 2500 TL'ye varan artış elde edildi. Emekli ikramiyelerinde de 92 bin TL'ye varan artışlar meydana gelecek. 3600 ek gösterge ödemeleri için beklenen gün geldi. Temmuz'da yasalaşan düzenlemenin uygulama tarihi olan 15 Ocak tarihi ile yani bugün itibariyle maaş ve ikramiye farkları hesaplara yatırılmış olacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE ZAM ÜSTÜNE ZAM!

Memur ve memur emeklileri Ocak ayına girilmesi ile birlikte çifter zam alacak.  İlki enflasyon ve refah payından gelen yüzde 30'luk bir zam olmaktadır. İkincisi ise 36000 ek gösterge düzenlemesinden kaynaklanan zam oluyor.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN GERİ SAYIM

Yaklaşık olarak 5.5 milyon kişinin maaş, tazminat ve emekli aylığı tekrardan belirlenecek. Ama daha çok emeklileri ilgilendiren düzenlemenin çalışanların maaşlarına etkisi ise kısıtlı olacaktır.

Kanal D'de yer alan habere göre; Örnek üzerinden durum somutlaştırıldı. Ek göstergesi 2200'den 3600'e çıkan memurun maaşı 100 TL, 3000'den 3600'e çıkan memurun maaşı da 180 TL yükselmiş oluyor.

YENİ EMEKLİ AYLIĞI VE İKRAMİYELER NASIL OLACAK?

Ek gösterge, emekli memur aylıklarında 2500 TL'ye varan artış elde edildi. Örneğin, sigortalılık süresi 30 yıl olan ve 12 bin 638 TL aylık maaş alan, 3600 ek göstergeli bir hemşireye 15 Ocak tarihi ile 2 bin 561 TL fark yatırılacak.

Ek gösterge, ikramiyeleri de önemli oranda artışa neden oldu. Eğer 30 yıl sigortalılık süresi ve 3600 ek göstergeyle bu yıl emekli olacak bir hemşire 455 bin 718 TL yerine, 92 bin 374 TL farkla toplamda 548 bin 092 TL emekli ikramiyesine sahip olacak. Yine aynı şartlarla emekli olan öğretmen ve polisin ikramiyesi ise 81 bin 966 TL artış sağlanacak.

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Bu yöntemlerle evinizi saunaya çevirin! Uzmanların sır gibi sakladığı o yöntem ortaya çıktı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön