19 / 05 / 2024

Memurların gözü kulağı seyyanen zamda! Memura seyyanen zam ne zaman yapılacak?

Memurların gözü kulağı seyyanen zamda! Memura seyyanen zam ne zaman yapılacak?

Memurlar merakla seyyanen zammın yapılacağı günü bekliyor. Bu konudaki talepleri Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın dile getirdi. İşte detaylar!



Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Memur-Sen Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kurulunda açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memurların seyyanen zam bekliyor diyerek, “Oransal zam konusunda yukarısı ile aşağısı arasında makas açıldığı için düşük gelir seviyesindeki memur seyyanen zammın yapılmasını bekliyor. Alım gücünün yükseltilmesini istiyor” şeklinde konuştu.

BİZİM İÇİN EN BÜYÜK ZAM!

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların yaşandığını dile getiren Yalçın, şu ifadelere yer verdi; “Fiyatlar yükseldi, kiralar gerçekten insaf seviyesinin dışına çıktı. Sizin konut seferberliğiniz çok kıymetli bir noktada duruyor. Bundan dolayı sizin çözüme dair attığınız her adımı destekliyoruz. Fiyat istikrarsızlığı var olan sorunu daha da derinleştiriyor.

Bizim için en büyük zam ise, düşük enflasyon ve fiyat istikrarıdır. Emek bölümü, olarak atılan adımları kıymetli buluyor ve aynı şekilde sürdürülebilir olmasına dair de hassasiyetimizi bir kez daha dillendiriyoruz, belirtiyoruz.”

MEMURUN TALEPLERİ ŞUNLARDIR!

Oransal zamlarda makasın açıldığına vurgu yapan Yalçın, “Düşük gelir seviyesindeki memur seyyanen zam bekliyor. Alım gücümüz yükseltilsin istiyor” diye konuştu ve isteklerini şu sözler ile sıraladı:

  • İşçi ve memur sözleşmelerinin farklı. 4688 sayılı yasada değişikliğe ihtiyacımız duyulmaktadır.
  • Yardımcı hizmetler çerçevesindeki çalışanlar genel idari hizmetlere dahil edilsin.
  • Afet bölgesi kamu çalışanlarına tazminat verilmelidir.
  • Disiplin affına ihtiyaç bulunmaktadır.
  • Bayram ikramiyesinde bir kamu görevlileri kaldı nerdeyse. Ramazan Bayramını geride bıraktık. İlerleyen günlerdeki bayramlarda bu isteğimizi ifade etmek istiyorum.
  • Uygulama birliğimiz sağlanması gerekir, 4C’deki zorunlu emeklilik kalksın.
  • Kira yardımı konusunda ise seferberlik son derece önemlidir. Kira yardımı paketi oluşturulabilir ise memnuniyet duyarız.
  • Bütün gelirler emeklilerin keselerine yansıtılsın.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön