02 / 05 / 2024

Meral Akşener: Konut fiyatları bir haftada yüzde 10 arttı!

Meral Akşener: Konut fiyatları bir haftada yüzde 10 arttı!

Konut kredisinde başlatılan kampanyalar sonucunda fiyatlarda yüzde 10 artış yaşandığını belirten Akşener, "Salt inşaatla büyüyüp kalkınacağımızı düşünen bir ekonomi anlayışı var" dedi...



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklanan ekonomik paketlere ve konut kredisindeki faiz indirimini de değerlendiren Akşener, şunları kaydetti: 

"Damat Bakan yine bir paket açıkladı, biliyorsunuz. Ekonomik destek paketi diye açıkladığı tüm paketlerden hep borç para çıkmıştı, bakalım bu sefer ne çıkmış? Sokağa çıkmayın derken uçak biletlerinde vergi indirimi yapan bu kafa, 'İşsizim, para yok.' diyen vatandaşa 'uygun krediyle ev al.' diyen bu kafa, bakalım bu sefer ne yapmış? Bütüncül bir plan var mı? Her zamanki gibi yok. Kim kollanıyor? Müteahhitler, şaşırdık mı? Tabii ki şaşırmadık. Salt inşaatla büyüyüp kalkınacağımızı düşünen bir ekonomi anlayışı var. Peki ne yapılıyor? Enflasyonun altında faizlerle yine inşaat sektörü kurtarılıyor. Ne pahasına? Bu ülkenin milli değeri olan kamu bankalarını, korkunç bir zarara uğratma pahasına. Üreten, istihdam yaratan işletmelere yüzde 9,5, ev alacaklara yüzde 7,7 faiz uygulanıyor. Bu bankalar yüzde 8 ile borçlanıyor. Sonuç ne oldu? Konut fiyatları, bir haftada yüzde 10 arttı. Kim kazandı? Müteahhitler kazandı. Kim zarara uğradı? Bu devletin bankaları, yani bizler. Bakın tekrar belirteyim, bu ülkenin kamu bankaları hepimizindir. Bu bankaların ettiği zarar, vatandaşımın ödediği vergiden, hepimizin cebinden çıkıyor. Ziraat Bankası'nın birinci görevi, inşaat sektörünü kurtarmak değil, çiftçimize yardım etmek, kırsal kalkınmaya destek olmaktır."

Şu an konut almak için doğru zaman mı?

Düşük faizli konut kredisi fiyatları nasıl etkiledi?


Geri Dön