06 / 05 / 2024

Meral Şubatır: Depremden ders alınmadı!

Meral Şubatır: Depremden ders alınmadı!

Marmara depreminin üzerinden 15 yıl geçti, sorunlu bölgeler yine binalarla doldu. Her depremde yaşanan acı ve de korku tazelenirken aradan geçen sürede yeterli önlemler alınmadı.



Yalova'da depremde 400 kişinin öldüğü ve ardından Bayındırlık ve iskân Bakanlığı tarafından imara kapatılan Hacımehmet Ovası, 5 yıl sonra 2004 yılında sadece alçak katlı kamu binalarının yapılmasına izin verilerek yeniden imara açıldı.  TOKİ  2006 yılında kendi imar planım yaparak Ova'ya dön katlı konutlar inşa etmeye baçladı. 

Ilmar planlarında yapılan değişiklikle yapılaşmaya acılan Hacımehmet Ovası, artık çok katlı binalann yükseldiği büyük bir şantiyeye döndü. 

Depıemde yaklaşık 500 kişinin yaşamım yitirdiği Malazgirt Caddesi'ne ilk yıllarda kat sınırlaması getirilirken, depremde yerle bir olan konutların yerinde son 2 yılda çok katlı binalar yükselmeye başladı.


TÜRKİYE'yi yasa boğaıı 17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara depremi sırasında Eskişehir'de 32 kişinin öldüğü 14 kişinin yaralandığı yıkılan 7 kath Tarhaıı Apartmanında ağabeyi ve teyzesini kaybeden, kendisi de 20 saat sonra sağ çıkarılan 30 yaşındaki Meral Şurabatır, "Depreme karşı yeterince önlem alınmadığını ve halen depreme karşı bilinçsiz olduğumuzu düşünüyorum" dedi  


İstanbul Gazetesi


Geri Dön