02 / 05 / 2024

Meram kendi asfaltını üretecek!

Meram kendi asfaltını üretecek!

Meram Belediyesi, yıllardır hayalı kurulan önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Meram Belediye Başkam Dr. Serdar Kalaycı, kısa bir süre önce yapımı tamamlanarak üretim denemeleri yapan asfalt plentinde incelemelerde bulundu...



Meram Belediyesi, yıllardır hayalı kurulan önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Meram Belediye Başkam Dr. Serdar Kalaycı, kısa bir süre önce yapımı tamamlanarak üretim denemeleri yapan asfalt plentınde incelemelerde bulundu. Asfalt plentinin, en fazla önem verdikleri yatırımlar arasında yer aldığım vurgulayan Meram Belediye Başkam Dr. Serdar Kalaycı, "Bu dönem Meram'm birçok sorununu çözdük. Meram Belediyemizi kendi hizmet bmasma kavuşturduk. Kentsel dönüşüm projelen kapsamında konut hamleleri başlattık. Meram" m yeşil dokusunu güçlendiren fonksiyonel parklar yaptık. Bunun yanısıra bir belediyenin en önemli ihtiyacı olan asfalt plenti de Meram'a kazandırdık. Bu tesiste yaklaşık bir aydır deneme üretimimiz devam ediyordu.
Bugün itibariyle net olarak asfaltımızı üretmeye ve Meram bölgemize kendi asfalt plentimizde ürettiğimiz asfaltı dökmeye başladık. Yaklaşık 3 trilyonluk bir yatırımla uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve nihayete eren bu çalışmayla saatte 240 ton üretim yapan bu tesisimiz faaliyete girmiş oldu. Resmi açılışım elbette ilerleyen zamanda yapacağız. Fakat şu andan itibaren Meram bölgesine döktüğümüz asfaltları Belediyemizin araçları ve ekipmanları ile burada üretiyoruz.
Asfalt plentimiz Meram'a hayırlı olsun" dedi. Üretim kapasitesi 240 ton/ saat olan asfalt plentr minimum işletme maliyeti ile çalıştırılabılen ve aynı anda çok çeşitli asfalt üretimine uygun bir tesis. Geniş opsıyonlara sahip olan tesis, çevre dostu, ağır hizmete uygun, minimum enerji tüketimi, ekonomik işletme maliyeti ve yüksek üretim verimine sahip bir plent olarak mşa edildi.

Konya Yenigün

Geri Dön