23 / 11 / 2024

Meram'da kaçak yapıya izin yok!

Meram'da kaçak yapıya izin yok!

Yapımına ruhsat alınmadan başlanan yapılar, Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü inşaat kontrol ekiplerince kontrol edilmekte ve inşaat ruhsatı olmayan su basman seviyesindeki yapılar encümen kararı gereği yıkılıyor...





Meram Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında örnek projelere imza atarken kaçak yapıyla da etkin bir şekilde mücadeleyi sürdürüyor. Yapımına ruhsat alınmadan başlanan yapılar, Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü inşaat kontrol ekiplerince kontrol edilmekte ve inşaat ruhsatı olmayan su basman seviyesindeki yapılar encümen kararı gereği yıkılıyor...


Kaçak yapıyla mücadele kapsamında Ali Ulvi Kurucu Mahallesi’nde bulunan kaçak yapılar geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı.

Konuyla ilgili olarak Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"09.12.2009 tarih ve 5940 sayılı kanunla, İmar Kanunu’nun 42. maddesinde değişiklikler yapıldı. Bu kanuna göre ruhsatsız, proje ve eklerine aykırı (kaçak inşaat) yapılar önce Yapı Tatil Zabtı tanzim edilip mühürlenerek idari para cezası uygulanmaktadır.

İdari para cezası uygulanan yapı sahibi hakkında Cumhuriyet Savcılığına, ruhsatsız yapı (kaçak inşaat) yapması nedeni ile Türk Ceza Kanununun 184. maddesine göre 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için suç duyurusunda bulunulmaktadır. Cumhuriyet Savcılığı, kaçak yapı ile ilgili dava açmakta ve yapı sahibi hakkında mahkemece hapis cezası verilmektedir.

Kaçak inşaat sahibine; zabıt tanzim edildikten sonra, yapıyı ruhsatlandırması gerektiği, ruhsatlandıramaması halinde ise, yıkması için bir ay süre verilmektedir. Sürenin bitiminde ruhsatlandırılamayan binalar Encümence yıkım kararı alınmaktadır.

Halkımızın ruhsatsız veya ruhsat, proje ve eklerine aykırı yapı yapmaktan kaçınmaları gerektiği, zaten ruhsatlı binaların yapılmasına Meram Belediyesince her türlü desteğin verilmekte olduğunun bilinmesi kamuoyuna önemle duyurulur.

Belediyemize gelen şikayetler ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizin rutin kontrolleri sonucu ruhsatsız olarak yapılan yapılar hakkında Yapı Tatil Zabtı ile kanuni işlem yapılmaktadır. Yapı Ruhsatı almadan yapılan ruhsatsız yapılar da yıkılmaktadır.

Kanun ve mevzuata uygun olmayan yapılarla ilgili mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir."



Meram Belediyesi




Haber Anadolu'da Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Meram'da inşaat ruhsatı olmayan su basman seviyesindeki yapılar encümen kararı gereği belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.


Meram'da kaçak yapıyla mücadele kapsamında Ali Ulvi Kurucu Mahallesi'nde bulunan kaçak yapılar geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı. Meram Belediyesi Yapı kontrol Müdürlüğün den yapılan açıklamada, İmar Kanunu'na göre ruhsatsız, proje ve eklerine aykırı (kaçak inşaat) yapıların mühürlenerek idari para cezası uygulandığı belirtildi. 


BİR YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR 

Açıklama şöyle devam etti: "Cumhuriyet Savcılığı, kaçak yapı ile ilgili dava açmakta ve yapı sahibi hakkında mahkemece bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmektedir. 

Kaçak inşaat sahibine, zabıt tanzim edildikten sonra, yapıyı ruhsatlandırması gerektiği, ruhsatlandıramaması halinde ise, yıkması için bir ay süre verilmektedir. Sürenin bitiminde ruhsatlandırılamayan binalar encümence yıkım kararı alınmaktadır." Halkın ruhsatsız veya ruhsat, proje ve ekleri ne aykırı yapı yapmaktan kaçınmaları gerektiği vurgulandı. 


Anadolu'da Bugün


Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında ömek projelere imza atarken kaçak yapıyla da etkin bir şekilde mücadeleyi sürdürüyor. 


Kaçak yapıyla mücadele kapsamında Ali Ulvi Kumcu Mahallesi'nde bulunan kaçak yapılar geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı. Konuyla ilgili olarak Meram Belediyesi Yapı Kontrol Miidüriüğü'nden yapılan açıklama, "09.122009tarih ve 5940 sayılı kanunla, imar Kanunu'nun 42. maddesinde değişiklikler yapıldı. Bu kanuna göre ruhsatsız, proje ve eklerine aykırı (kaçak inşaat) yapılar önce Yapı Tatil Zabtı tanzim edilip mühürlenerek idari para cezası uygulanmaktadır. İdari para cezası uygulanan yapı sahibi hakkında Cumhuriyet Savcılığına, ruhsatsız yapı (kaçak inşaat) yapması nedeni ile Türk Ceza Kanununun 184. maddesine göre 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için suç duyurusunda bulunulmaktadır. Cumhuriyet Savcılığı, kaçak yapı ile ilgili dava açmakta ve yapı sahibi hakkında mahkemece hapis cezası verilmektedir. Kaçak inşaat sahibine; zabıt tanzim edildikten sonra, yapıyı ruhsatlandırması gerektiği, ruhsatlandıramaması halinde ise, yıkması için bir ay süre verilmektedir. Sürenin biliminde ruıhsatlandırılmayan binalar Encümence yıkım karan alınmaktadır" denildi. 


Anayurt


Geri Dön