28 / 04 / 2024

Meram'da sanayi çalışanlarına ucuz konut müjdesi!

Meram'da sanayi çalışanlarına ucuz konut müjdesi!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sanayide çalışanlara yönelik toplu konut uygulaması başlatacaklarını açıkladı.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Sanayi Odası'nın 2019 yılı ilk meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni Meram Gazetesi'nde yer alan habere göre Başkan Altay, sanayide çalışanlara yönelik toplu konut uygulaması başlatacaklarını söyledi. 

Sanayide çalışan vatandaşların konut sahibi olması için yaptıkları çalışma hakkında konuşan Başkan Altay, ilk etapta  TOKİ  ile birlikte bin konutluk bir başlangıç yapılacağını, bu sayının daha sonra artacağını açıkladı.

Altay, “Bu konutların bir kısmı sosyal konut olacak, bir kısmı da sanayide çalışanlar için yapılacak. Üreten, istihdama katkı sağlayan kardeşlerimizin konut edinmeleri yönünde önemli bir faaliyet sağlanmış olacak” dedi.

Altay, Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi'nin taşınması ile ilgili önemli bir mesafe kat ettiklerini söyleyerek, 500 bin metrekare kapalı olan bir sanayinin yapılması ile ilgili protokollerin yakın zamanda imzalanacağını, böylelikle küçük sanayilerin şehir dışına taşınmasının sağlanacağının altını çizdi.


Geri Dön