05 / 05 / 2024

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.



Mercedes, Rusya'daki üretim hattını mart ayında tamamen durdurmuştu.

Merkezi Rusya'da bulunan Avrupalı İşletmeler Birliği (AEB) tarafından yayınlanan son verilere göre, ülkede Alman Mercedes marka otomobil satışları eylül ayında bir önceki yıl olan 2021’ın aynı dönemine kıyasla toplamda yüzde 72,8 oranında azaldı.

Rusya'da, daha önce de Fransız otomotiv devi Renault ve Japon otomobil üreticisi Nissan şirketlerinin varlıkları da tamamen Rus hükümetine devredilmişti.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞIN BAŞINDAN BERİ İLK KEZ YAŞANACAK

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ofisinin Başkan Yardımcısı görevini yürütmekte olan Kyrylo Timoşenko, Ukraynalıların artık 'kesintisiz kesintilere' hazırlanmaları ve enerji tasarrufu yapmalarının artık daha fazla gerekeceği konusunda uyardı.

Geçtiğimiz akşam geç saatlerde yayınlanan bir Telegram güncellemesinde ise Cumhurbaşkanlığı ofisinin Başkan Yardımcısı Timoşenko şunları söyledi:

“Sabah 7 saatlerinden akşam 11 saatine kadar elektrik kullanımını en az kullanıma indirmek gerekiyor. Bu, ülkenin Tüm bölgelerindeki vatandaşlar için geçerli olacaktır. Bu yapılmazsa, geçici kapatmalara hazırlanmalısınız.”

Timoşenko, sokak aydınlatmalarının da kullanımının şehirlerde ve ülkede sınırlı olacağını söyledi ve 'zor bir kışa' hazırlanmak için bunun ne kadar gerekli olduğunu da sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön