27 / 04 / 2024

Mercury Engıneerıng Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!


Mercury Engıneerıng Mühendislik Anonim Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Patrıck Hıckey-Dwyer, Eoın Paul Vaughan ve Ronan Mıchael Lynch ortaklığında kuruldu.



Mercury Engıneerıng Mühendislik Anonim Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Patrıck Hıckey-Dwyer, Eoın Paul Vaughan ve Ronan Mıchael Lynch ortaklığında kuruldu.

Mercury Engıneerıng Mühendislik Anonim Şirketi konusu:
Şirketin amaç ve konusu şunlardır: i. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü proje yönetimi, inşaat ve mühendislik işleri ve buna bağlı olarak, bunların gereği olan teçhizatın alımı, projeler, etüd tahlil ve müşavirlik, kontrollük ve diğer mühendislik hizmetleri şirketin faaliyetine dahildir. Şirket mevzuuna dahil işleri doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taşeronlara yaptırabilir. ii. Faaliyetini yürütmek için, taahhüt konusuna giren ve işleri için lazım olan makina, teçhizat malzeme ve diğer emtiayı dahilinden alır, inşa eder veya ettirir veya muvakkat ve kesin kabul senedi ile ithal eder. Şirket yukarıda sınırlı olarak belirtilen amaç ve konusunun gerçekleşmesi için, amaç ve konusu kapsamında aşağıda sayılanlar dahil tüm hakları iktisap, borçları iltizam edebilir. Şöyle ki; i. Gerekli olan taşınmaz malları veya taşınırları satın alabilir ve gerektiğinde satabilir; sahip olduğu taşınır ve taşınmaz malları gerektiğinde kiraya verebilir, üzerlerinde rehin, ipotek tesis edebilir, fek edebilir; ii. Her türlü taşıtı alabilir, devredebilir; bunlar üzerinde ayni ve şahsi tasarrufta bulunabilir; iii. Hak ve alacaklarının tahsil ve temini için ayni ve şahsi her türlü teminatı alabilir; gerek kendi gerekse de üçüncü kişilerin borç ve yükümlülüklerinin teminatı olarak ayni ve şahsi her türlü teminatı verebilir; iv. Ticari ve sınai ve sair haklara sahip olabilir, burada sayılanlar dahil olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere özellikle patent, tasarım, marka, know-how gibi sınai hakları iktisap edebilir, bu hakları kendi namına tescil ettirebilir, yerli yabancı gerçek ve tüzel kişilerle bu fikri mülkiyet hakları ile ilişkili olarak sözleşme akdedebilir, bu nevi hakları icabında devredebilir veya devren iktisap edebilir; v. Her türlü yazılım, ürün, mal ve maddeyi ithal edebilir; vi. Şirketin konusu ile ilgili yurtiçinde ve yurtdışında gerekli müsaadeler alınarak resmi, özel tüzel kişi ve kuruluşlar nezdinde ihalelere katılabilir; karşılıklı taahhütlerde bulunabilir; vii. Konusu ile ilgili ve bununla sınırlı olmak üzere yurtiçi ve yurtdışındaki bankalar ile diğer finansman kuruluşlarından ve üçüncü şahıslardan kısa, orta ve uzun vadeli aynı ve nakdi iç ve dış krediler temin edebilir, aval teminat ve kefalet kredileri alabilir; viii. İmal edilen her türlü mamul ve yarı mamulü, temin edilen ham, yarı ham maddeleri depolayarak nakledebilir; dağıtım ve sevki için gerekli her türlü teçhizat, tesisat ve vasıtayı tesis inşa ve satın alma suretiyle temin edebilir, kiralayabilir veya baka şekilde elden çıkarabilir; ix. Şirketin konusu ile ilgili olarak herhangi bir mal, ürün veya hizmeti satın alabilir veya satmak için her türlü sözleşme veya anlaşma yapabilir ve bu mallar üzerinde sınai ve ticari hakları devralabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde alım, satım, rehin veya ipotek tesisi dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü tasarruf yapabilir.


Geri Dön