09 / 05 / 2024

Merinos Halı Rusya'da 50 milyon dolara fabrika kurdu

Merinos Halı Rusya'da 50 milyon dolara fabrika kurdu

Dünyanın en büyük halı üreticilerinden olan Merinos, yatırımlarını ve büyümesini sürdürüyor



Merkezi Gaziantep'te bulunan Merinos Halı, Rusya'nın Rostov kentinde 50 milyon dolarlık yatırımla halı fabrikası kurdu. Rusya'daki üretimle iç piyasanın yanı sıra eski Doğu Bloku ülkelerinin ihtiyaçları karşılanacak. Üretimine tam kapasite devam eden Merinos Halı, siparişleri yetiştirmek için Gaziantep'teki fabrikasında da pazar dahil haftanın 7 günü 3 vardiya çalışıyor.

İşçi alımına devam eden şirket, son dört aydaki 300-400 yeni istihdamla çalışan sayısını 3 bine çıkardı. Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, halı, mobilya, ev tekstili ve battaniye sektöründe faaliyet gösteren Merinos Grup'un 2009 yılında yüzde 15 büyüme hedeflediğini ifade ederek, "Krizden dolayı, büyüme hedeflerimizi revize etme gereği duymadık, tam tersine çalışma performansımızı hızlandırdık. Yıl sonunda yüzde 15 büyümeye ulaşacağız" dedi.

-"İSTİHDAMIMIZ 3 BİNE ULAŞTI"-
Grup olarak son 4 ay içinde 300-400 işçi aldıklarını ve alımlarının sürdüğünü belirten Erdemoğlu, toplam istihdamlarının 3 bin civarında olduğunu bildirdi. Şirketin kriz süresince eleman çıkarmadığına işaret eden Erdemoğlu, "3 vardiya çalışıyoruz, şu an mal yetiştirmekte zorlanıyoruz. Pazar dahil mesai veriyoruz. Oldukça iyiyiz, bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Halıcılık sektöründe çok büyük problem olmadığını, tüm firmaların kapasitesi oranında çalıştığını ifade eden Erdemoğlu, şunları söyledi: "Sektörün önde gelen kuruluşları her yönüyle öncü olmak, çok daha aktif
çalışmak zorunda. Çünkü diğerleri ona bakarak yol izliyor. Merinos olarak ürün ve pazar çeşitliliği yaptık, verimliliği artırdık, kar marjlarımızı düşürdük. Bunlar başarıyı getirdi. Sektörümüzde şu an çok büyük bir kriz yok. Dünyada halı konusunda en gelişmiş yer Türkiye, Türkiye'de ise Gaziantep. Dünya parça halının
yüzde 15-20 kapasitesi Gaziantep'te üretiliyor. Merinos'un ihracat ve iç piyasadaki başarısı, Gaziantep'teki meslektaşlarımızı da ateşledi."


-"RUSYA'DA TAM KAPASİTE ÇALIŞIYORUZ"-
Rusya'nın Rostov kentinde satın aldıkları 200 bin metre kare arazide başladıkları halı fabrikası yatırımlarının tamamlandığını bildiren İbrahim Erdemoğlu, şu bilgileri verdi: "25 milyon dolarla başlayan yatırımımız 50 milyon dolara çıktı. Rusya'da üretime başladık, tam kapasite çalışıyoruz. Orada yıllık 6 milyon metrekare üretim kapasitemiz var. Rusya'da şu anda üretimimiz iç pazara yönelik, daha sonra eski Doğu Bloku ülkelerine ihracata başlayacağız. Merinos halı üretiminde dünyanın ilk üç firması içinde, Rusya yatırımıyla daha üste çıkacağız."
Merinos Halı'nın başta ABD, Avrupa ülkeleri ve Rusya olmak üzere Suudi Arabistan, Fas, Filistin, Japonya, Kanada, Çin, Mısır ve Yunanistan'ın aralarında bulunduğu 50'den fazla ülkeye ihracat yaptığına dikkati çeken Erdemoğlu, "Merinos Grup olarak geçen yıl 100 milyon dolar ihracat yaptık. Bu yıl da 100 milyon dolarlık ihracat yapacağız. İhracatımızın yüzde 70'ini halı oluşturuyor" dedi.

-"AMERİKA'DA YATIRIM"-
Gaziantep'te 3 tane halı tesisi, Rusya'da halı fabrikası, İzmir'de mobilya fabrikası ve Çerkezköy'de Dinarsu duvardan duvara halı tesisleri olduğunu hatırlatan Erdemoğlu, "Uşak;ta ise Türkiye'nin en büyük battaniye tesisini kurduk, ev tekstilini de oraya taşıdık. Merinos Grup olarak geçen yıl ciromuz 700 milyon lira civarındaydı, bu yılki hedefimiz 800-850 milyon lira. Büyük ihtimalle hedeflerimize ulaşacağız" dedi. ABD'de üretim tesisi düşündüklerinin hatırlatılması üzerine Erdemoğlu, "ABD'de pazar payımız gün geçtikçe yükseliyor. Orada yatırımı gerektiği zaman düşünebiliriz, ama şu an o askıda bekliyor" diye konuştu.

-"BENİM BABAM SENİN BABANI DÖVER..."-
Yeni Teşvik Yasası kapsamında yatırımları olup olmayacağına ilişkin Erdemoğlu, şunları anlattı: "Teşviğin detayları yeni açıklandı, inceledikten sonra değerlendireceğiz. Biz, ülke için çalışıyoruz. Eleştiren değil üreten toplum olmak istiyoruz. Bardağın her zaman dolu, olumlu tarafından bakarsak Türkiye'de çok kısa sürede çok büyük şeyler yapılacağına inanıyoruz. Benim babam, senin babanı döver mantığı ile hareket etmemeliyiz. Yapıcı olursak, her şeyin üstesinden geliriz." Ekonomik krizi değerlendirirken Erdemoğlu, Türk toplumunun olumlu şeylere çok çabuk motive olduğu gibi olumsuzlukta da çok çabuk demoralize olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Kriz lafını duyduğu anda toplum hemen kabuğuna çekiliyor, demoralize oluyor. Özellikle bundan hemen siyasetçiler nemalanmaya çalışıyor. Mart ayının sonuna kadar, hangi kanalı ve gazeteyi açarsanız açın olmayan şekildeki kriz söylemleri yapıldı. Gerçekleri rakamlarla anlatmıyoruz. Böyle bir krizi ülke olarak daha derin yaşamamız gerekiyordu. Biz kendi kendimize yaparak yaşattık, şimdi aşmaya çalışıyoruz. Türkiye böyle bir süreci yaşadı, ama son aylarda hem üretim hem işsizlik rakamlarında olumlu gelişmeleri görüyoruz." (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Rusya'ya 50 milyon dolar yatırdı Gaziantep'te 3 vardiya çalışıyor

Rusya'nın Rostov kentine 50 milyon dolarlık halı fabrikası kuran Merinos Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, siparişlere yetişemedikleri için son 4 ayda 400 yeni istihdamla 3 bin çalışan sayısına ulaştıklarını söyledi.

TÜRKİYE'nin önde gelen halı üreticilerinden biri olan Merinos, kriz dönemindeki yatırımları ve büyümesi ile dikkat çekiyor. Merkezi Gaziantep'te bulunan Merinos Halı, Rusya'nın Rostov kentinde 50 milyon dolarlık yatırımla halı fabrikası kurdu. Rusya'nın yanı sıra eski Doğu Bloku ülkelerinin ihtiyaçları karşılamayı planlayan Merinos, yurtiçinde de talebe yetişmek için haftanın 7 günü 3 vardiya çalışıyor.
Hedef yüzde 15 büyümek
Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, halı, mobilya, ev tekstili ve battaniye sektöründe faaliyet gösteren Merinos Grup'un 2009 yılını büyümeyle kapatacağını belirtirken, şunları söyledi: "Krizden dolayı, büyüme hedeflerimizi revize etme gereği duymadık, tam tersine çalışma performansımızı hızlandırdık. Yıl sonunda yüzde 15 büyümeye ulaşacağız. Grup olarak son 4 ay içinde 300-400 işçi aldık ve alımlarımızı sürdürüyoruz. Şu anda toplam istihdamımız 3 bin civarında. Kriz süresince eleman çıkarmadık. 3 vardiya çalışıyoruz, şu an mal yetiştirmekte zorlanıyoruz. Pazar dahil mesai veriyoruz. Oldukça iyiyiz, bir sıkıntımız yok."

Sektörde kriz yok
Halıcılık sektöründe çok büyük problem olmadığını, tüm firmaların kapasitesi oranında çalıştığını ifade eden Erdemoğlu, şunları söyledi: "Sektörün önde gelen kuruluşları her yönüyle öncü olmak, çok daha aktif çalışmak zorunda. Çünkü diğerleri ona bakarak yol izliyor. Merinos olarak ürün ve pazar çeşitliliği yaptık, verimliliği artırdık, kar marjlarımızı düşürdük. Bunlar başarıyı getirdi. Sektörümüzde şu an çok büyük bir kriz yok. Dünyada halı konusunda en gelişmiş yer Türkiye, Türkiye'de ise Gaziantep. Dünya parça halının yüzde 15-20 kapasitesi Gaziantep'te üretiliyor. Merinos'un ihracat ve iç piyasadaki başarısı, Gaziantep'teki meslektaşlarımızı da ateşledi."
Rusya'nın Rostov kentinde satın aldıkları 200 bin metre kare arazide başladıkları halı fabrikası yatırımlarının tamamlandığını bildiren İbrahim Erdemoğlu, şu bilgileri verdi: "25 milyon dolarla başlayan yatırımımız 50 milyon dolara çıktı. Rusya'da üretime başladık, tam kapasite çalışıyoruz. Orada yıllık 6 milyon metre kare üretim kapasitemiz var. Rusya'da şu anda üretimimiz iç pazara yönelik, daha sonra eski Doğu Bloku ülkelerine ihracata başlayacağız."

Dünya halı üretiminde ilk üçün içindeyiz

"MERİNOS halı üretiminde dünyanın ilk üç firması içinde, Rusya yatırımıyla daha üste çıkacağız" diyen İbrahim Erdemoğlu, ihracatla ilgili şu bilgileri verdi: "Başta ABD, Avrupa ülkeleri ve Rusya olmak üzere Suudi Arabistan, Fas, Filistin, Japonya, Kanada, Çin, Mısır ve Yunanistan'ın aralarında bulunduğu 50'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Merinos Grup olarak geçen yıl 100 milyon dolar ihracat yaptık. Bu yıl da 100 milyon dolarlık ihracat yapacağız. İhracatımızın yüzde 70'ini halı oluşturuyor."

ABD yatırımı askıda bekliyor

GAZİANTEP'te 3 tane halı tesisi, Rusya'da halı fabrikası, İzmir'de mobilya fabrikası ve Çerkezköy'de Dinarsu duvardan duvara halı tesisleri olduğunu hatırlatan İbrahim Erdemoğlu, "Uşak'ta ise Türkiye'nin en büyük battaniye tesisini kurduk, ev tekstilini de oraya taşıdık. Merinos Grup olarak geçen yıl ciromuz 700 milyon lira civarındaydı, bu yılki hedefimiz 800-850 milyon lira. Büyük ihtimalle hedeflerimize ulaşacağız. ABD'de pazar payımız gün geçtikçe yükseliyor. Orada yatırımı gerektiği zaman düşünebiliriz, ama şu an o askıda bekliyor."
Hürriyet

3 bin çalışanla ABD'ye gidiyor

Kriz sürecinde eleman çıkarmak yerine 400 personel istihdam eden Merinos Halı, 50 milyon dolarlık Rusya yatırımından sonra gözünü Amerika'ya dikti

Dünyanın en büyük halı üreticilerinden olan Merinos, yatırımlarını ve büyümesini sürdürüyor. Merkezi Gaziantep'te bulunan Merinos Halı, Rusya'nın Rostov kentinde 50 milyon dolarlık yatırımla halı fabrikası kurdu. Rusya'daki üretimle iç piyasanın yanı sıra eski Doğu Bloku ülkelerinin ihtiyaçları karşılanacak. Üretimine tam kapasite devam eden Merinos Halı, siparişleri yetiştirmek için Gaziantep'teki fabrikasında da pazar dahil haftanın 7 günü 3 vardiya çalışıyor.

YÜZDE 15 BÜYÜME HEDEFİ

İşçi alımına devam eden şirket, son dört aydaki 300-400 yeni istihdamla çalışan sayısını 3 bine çıkardı. Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, halı, mobilya, ev tekstili ve battaniye sektöründe faaliyet gösteren Merinos Grup'un 2009 yılında yüzde 15 büyüme hedeflediğini ifade ederek, 'Krizden dolayı, büyüme hedeflerimizi revize etme gereği duymadık, tam tersine çalışma performansımızı hızlandırdık' dedi.

MAL YETİŞTİREMİYORUZ...

Son 4 ay içinde 300-400 işçi aldıklarını ve alımlarının sürdüğünü belirten Erdemoğlu, toplam istihdamlarının 3 bin civarında olduğunu bildirdi. Şirketin kriz süresince eleman çıkarmadığına işaret eden Erdemoğlu, '3 vardiya çalışıyoruz, şu an mal yetiştirmekte zorlanıyoruz. Pazar dahil mesai veriyoruz' diye konuştu. Rusya'da satın aldıkları 200 bin metrekare arazide başladıkları halı fabrikası yatırımlarının tamamlandığını bildiren İbrahim Erdemoğlu, şu bilgileri verdi:

RUSYA'YLA TAM KAPASİTE

'25 milyon dolarla başlayan yatırımımız 50 milyon dolara çıktı. Rusya'da üretime başladık, tam kapasite çalışıyoruz' ABD'de üretim tesisi düşündüklerinin hatırlatılması üzerine Erdemoğlu, 'ABD'de pazar payımız gün geçtikçe yükseliyor. Orada yatırım yapacağız.'

Benim babam seninkini döver...

Yeni Teşvik Yasası kapsamında yatırımları olup olmayacağına ilişkin Erdemoğlu, şunları anlattı: 'Teşviğin detayları yeni açıklandı, inceledikten sonra değerlendireceğiz. Biz, ülke için çalışıyoruz. Eleştiren değil üreten toplum olmak istiyoruz. Bardağın her zaman dolu, olumlu tarafından bakarsak Türkiye'de çok kısa sürede çok büyük şeyler yapılacağına inanıyoruz. Benim babam, senin babanı döver mantığı ile hareket etmemeliyiz. Yapıcı olursak, her şeyin üstesinden geliriz.' Ekonomik krizi değerlendirirken Erdemoğlu, "Kriz lafını duyduğu anda toplum hemen kabuğuna çekiliyor, demoralize oluyor. Özellikle bundan hemen siyasetçiler nemalanmaya çalışıyor. Ama son aylarda hem üretim hem işsizlik rakamlarında olumlu gelişmeleri görüyoruz.'
Yenişafak

Merinos kriz dinlemiyor, haftanın yedi günü üç vardiya çalışıyor

Gaziantepli halı ve mobilya üreticisi Merinos, son dört ayda 300-400 işçi aldı. İşçi alımları devam edecek. Grup 2009'da yüzde 15 büyüyerek 800-850 milyon lira ciro ve 100 milyon dolarlık ihracat hedefine ulaşmayı planlıyor

Dünyanın en büyük halı üreticilerinden olan Merinos, yatırımlarını ve büyümesini sürdürüyor. Merkezi Gaziantep'te bulunan Merinos Halı, Rusya'nın Rostov kentinde 50 milyon dolarlık yatırımla halı fabrikası kurdu. Rusya'daki üretimle iç piyasanın yanı sıra eski Doğu Bloku ülkelerinin ihtiyaçları karşılanacak. Üretimine tam kapasite devam eden Merinos Halı, siparişleri yetiştirmek için Gaziantep'teki fabrikasında da pazar dahil haftanın yedi günü üç vardiya çalışıyor.

Hedefleri revize etmedik
İşçi alımına devam eden şirket, son dört aydaki 300-400 yeni istihdamla çalışan sayısını 3 bine çıkardı. Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yaptığı açıklamada, halı, mobilya, ev tekstili ve battaniye sektöründe faaliyet gösteren Merinos Grup'un 2009 yılında yüzde 15 büyüme hedeflediğini ifade ederek, "Krizden dolayı, büyüme hedeflerimizi revize etme gereği duymadık, tam tersine çalışma performansımızı hızlandırdık. Yıl sonunda yüzde 15 büyürüz" dedi.

İstihdam 3 bine ulaştı
Grup olarak son dört ay içinde 300-400 işçi aldıklarını ve alımlarının sürdüğünü belirten İbrahim Erdemoğlu, toplam istihdamlarının 3 bin civarında olduğunu bildirdi.
Şirketin kriz süresince eleman çıkarmadığına işaret eden Erdemoğlu, "Üç vardiya çalışıyoruz, şu an mal yetiştirmekte zorlanıyoruz. Pazar dahil mesai veriyoruz. Oldukça iyiyiz, bir sıkıntımız yok" diye konuştu. Halıcılık sektöründe çok büyük problem olmadığını, tüm firmaların kapasitesi oranında çalıştığını ifade eden İbrahim Erdemoğlu, şunları söyledi:
"Sektörün önde gelen kuruluşları her yönüyle öncü olmak, çok daha aktif çalışmak zorunda. Çünkü diğerleri ona bakarak yol izliyor. Merinos olarak ürün ve pazar çeşitliliği yaptık, verimliliği artırdık, kâr marjlarımızı düşürdük. Bunlar başarıyı getirdi. Sektörümüzde şu an çok büyük bir kriz yok. Dünyada halı konusunda en gelişmiş yer Türkiye, Türkiye'de ise Gaziantep. Dünya parça halının yüzde 15-20 kapasitesi Gaziantep'te üretiliyor. Merinos'un ihracat ve iç piyasadaki başarısı, Gaziantep'teki meslektaşlarımızı da ateşledi."

Rusya'da yatırım tamam
Rusya'nın Rostov kentinde satın aldıkları 200 bin metre karearazide başladıkları halı fabrikası yatırımlarının tamamlandığını bildiren İbrahim Erdemoğlu, şu bilgileri verdi: "25 milyon dolarla başlayan yatırımımız 50 milyon dolara çıktı. Rusya'da üretime başladık, tam kapasite çalışıyoruz. Orada yıllık 6 milyon metrekare üretim kapasitemiz var. Rusya'da şu anda üretimimiz iç pazara yönelik, daha sonra eski Doğu Bloku ülkelerine ihracata başlayacağız. Merinos halı üretiminde dünyanın ilk üç firması içinde, Rusya yatırımıyla daha üste çıkacağız."
Merinos Halı'nın başta ABD, Avrupa ülkeleri ve Rusya olmak üzere Suudi Arabistan, Fas, Filistin, Japonya, Kanada, Çin, Mısır ve Yunanistan'ın aralarında bulunduğu 50'den fazla ülkeye ihracat yaptığına dikkati çeken Erdemoğlu, "Merinos Grup olarak geçen yıl 100 milyon dolar ihracat yaptık. Bu yıl da 100 milyon dolarlık ihracat yapacağız. İhracatımızın yüzde 70'ini halı oluşturuyor" diye konuştu.

Amerika askıda
Gaziantep'te üç tane halı tesisi, Rusya'da halı fabrikası, İzmir'de mobilya fabrikası ve Çerkezköy'de Dinarsu duvardan duvara halı te-sisleri olduğunu hatırlatan Erdemoğlu, "Uşak'ta ise Türkiye'nin en büyük battaniye tesisini kurduk, ev tekstilini de oraya taşıdık. Merinos Grup olarak geçen yıl ciromuz 700 milyon lira civarındaydı, bu yılki hedefimiz 800-850 milyon lira" dedi. ABD'de fabrika düşündüklerinin hatırlatılması üzerine Erdemoğlu, "ABD'de pazar payımız gün geçtikçe yükseliyor. Orada yatırımı gerektiği zaman düşünebiliriz, ama şu an askıda" dedi. (aa)

`Krizi hep birlikte çok büyüttük'
Yeni Teşvik Yasası'na ilişkin İbrahim Erdemoğlu, "Teşviğin detayları yeni açıklandı, inceledikten sonra değerlendireceğiz" dedi. "Biz, ülke için çalışıyoruz. Eleştiren değil üreten toplum olmak istiyoruz" diyen Erdemoğlu, "Bardağın her zaman dolu, olumlu tarafından bakarsak Türkiye'de çok kısa sürede çok büyük şeyler yapılacağına inanıyoruz. Benim babam, senin babanı döver mantığıyla hareket etmemeliyiz. Yapıcı olalım" dedi. Krizi değerlendirirken Erdemoğlu, Türk toplumunun olumlu şeylere çok çabuk motive olduğu gibi olumsuzlukta da çok çabuk demoralize olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Kriz lafını duyduğu anda toplum hemen kabuğuna çekiliyor. Özellikle bundan hemen siyasetçiler nemalanmaya çalışıyor. Martın sonuna kadar, hangi kanalı ve gazeteyi açarsanız açın olmayan şekildeki kriz söylemleri yapıldı. Böyle bir krizi ülke olarak daha derin yaşamamız gerekiyordu. Biz kendi kendimize yaparak yaşattık, şimdi aşmaya çalışıyoruz. Türkiye böyle bir süreci yaşadı, ama son aylarda hem üretim hem işsizlik rakamlarında olumlu gelişmeleri görüyoruz."
Radikal

Merinos halıları artık Rusya'da da dokunuyor

Merinos Halı, Rusya'da 50 milyon dolarlık yatırımla kurduğu fabrikada tam kapasiteyle üretime geçti. Krize rağmen büyümeyi sürdüren şirket, Gaziantep'te de haftanın 7 günü 3 vardiya çalışıyor.
 
Dünyanın en büyük halı üreticilerinden olan Merinos, yatırımlarını ve büyümesini sürdürüyor. Rusya'da 50 milyon dolarlık yatırımla fabrika kuran Merinos Halı, Gaziantep'te de haftanın 7 günü 3 vardiya çalışıyor. Rusya'daki üretimle iç piyasanın yanı sıra eski Doğu Avrupa ülkelerinin talepleri karşılanacak.
Üretimine tam kapasite devam eden, Gaziantep merkezli Merinos Halı, son dört aydaki 300-400 yeni istihdamla çalışan sayısını 3 bine çıkardı. Halı, mobilya, ev tekstili ve battaniye sektöründe faaliyet gösteren Merinos Grup'un 2009 yılında yüzde 15 büyüme hedeflediğini ifade eden Merinos AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, şirketin kriz süresince eleman çıkarmadığına işaret etti. Erdemoğlu, "Krizden dolayı, büyüme hedeflerimizi revize etme gereği duymadık, tam tersine çalışma performansımızı hızlandırdık. Yıl sonunda yüzde 15 büyümeye ulaşacağız. 3 vardiya çalışıyoruz, şu an mal yetiştirmekte zorlanıyoruz. Pazar dahil mesai veriyoruz. Oldukça iyiyiz, bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Rusya'nın Rostov kentinde satın aldıkları 200 bin metrekare arazide başladıkları halı fabrikası yatırımlarının tamamlandığını ve tam kapasite çalışmaya başladıklarını bildiren İbrahim Erdemoğlu, şu bilgileri verdi: "25 milyon dolarla başlayan yatırımımız 50 milyon dolara çıktı. Orada yıllık 6 milyon metrekare üretim kapasitemiz var. Rusya'da şu anda üretimimiz iç pazara yönelik, daha sonra eski Doğu Avrupa ülkelerine ihracata başlayacağız. Merinos, halı üretiminde dünyanın ilk üç firması içinde. Rusya'daki yatırımla daha üste çıkacağız."
Merinos Halı'nın başta ABD, Avrupa ülkeleri ve Rusya olmak üzere Suudi Arabistan, Fas, Filistin, Japonya, Kanada, Çin, Mısır ve Yunanistan'ın aralarında bulunduğu 50'den fazla ülkeye ihracat yaptığına dikkati çeken Erdemoğlu, "Merinos Grup olarak geçen yıl 100 milyon dolar ihracat yaptık. Bu yıl da 100 milyon dolarlık ihracat yapacağız. İhracatımızın yüzde 70'ini halı oluşturuyor" dedi.
 
ABD'ye yatırım askıda
Gaziantep'te 3 tane halı tesisi, Rusya'da halı fabrikası, İzmir'de mobilya fabrikası ve Çerkezköy'de Dinarsu duvardan duvara halı tesisleri olduğunu hatırlatan Erdemoğlu, "Uşak'ta ise Türkiye'nin en büyük battaniye tesisini kurduk, ev tekstilini de oraya taşıdık. Merinos Grup olarak geçen yıl ciromuz 700 milyon lira civarındaydı, bu yılki hedefimiz 800-850 milyon lira. Büyük ihtimalle hedeflerimize ulaşacağız" dedi.
ABD'de üretim tesisi düşündüklerinin hatırlatılması üzerine Erdemoğlu, "ABD'de pazar payımız gün geçtikçe yükseliyor. Orada yatırımı gerektiği zaman düşünebiliriz ama şu an askıda bekliyor" açıklamasını yaptı.
 
'BENİM BABAM SENİN BABANI DÖVER' MANTIĞI YANLIŞ
Yeni Teşvik Yasası kapsamında yatırımları olup olmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Erdemoğlu şunları anlattı: "Teşvikin detayları yeni açıklandı, inceledikten sonra değerlendireceğiz. Biz, ülke için çalışıyoruz. Eleştiren değil, üreten toplum olmak istiyoruz. Bardağın her zaman dolu, olumlu tarafından bakarsak, Türkiye'de çok kısa sürede çok büyük şeyler yapılacağına inanıyoruz. 'Benim babam senin babanı döver' mantığı ile hareket etmemeliyiz. Yapıcı olursak her şeyin üstesinden geliriz."
Halıcılık sektöründe çok büyük problem olmadığını, tüm firmaların kapasitesi oranında çalıştığını ifade eden Erdemoğlu, Merinos olarak ürün ve pazar çeşitliliği yaparak verimi artırdıklarını, kâr marjlarını düşürdüklerini, böylelikle de başarıyı yakaladıklarını anlattı.
Referans


Geri Dön