07 / 07 / 2024

Merkez Bankaları devreye girebilir! Altın piyasasında neler oluyor?

Merkez Bankaları devreye girebilir! Altın piyasasında neler oluyor?

Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları güne hareketli başladı. Gram altın güne 925 liradan başlarken yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Öyleyse altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Uzman isimden önemli açıklamalar geldi...



''Kur Korumalı sistemden çıkışlar olmayacağını düşünüyorum. Hem altın hem döviz tarafındaki kur garantisi varlık sahiplerinin bu sisteme devam edeceğini tahmin ediyorum. Dolar kuru 14,84 lira seviyesinden açılış yaptı. 14,70-14,90 lira arasına sıkıştı bu bant aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Gram altın 916.500 liradan açılış yaptı 900-920 lira aralığına sıkıştı. Brent petrol 109 dolar seviyesinden haftaya başladı. Geçen hafta 100 dolar seviyesinin altına sarkmıştı. Piyasaları şuan için olumsuz etkileyecek bir haber akışı yok. Piyasaları rahatsız eden haber akışları gelirse tekrar piyasalarda bozulma olabilir.  Bu hafta merkez bankaları başkanlarının görüşmeleri var. İçeride enflasyona odaklandık. Merkez Bankası'nın faiz artımı bana göre gündeme gelecektir. 14,80 lira seviyesi dolar kurunda bu seviyenin üzerinde atak gerçekleşirse 15'li rakamları telaffuz ederiz. Bu sefer enflasyonla mücadele kolay olmaz Merkez Bankası devreye girebilir diye düşünüyorum.''dedi.

Derleyen;

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

21 Mart 2022 bilezik fiyatları: 22, 18 ve 14 ayar bilezik kaç TL?

Ons altın bugün 7 dolar kazandırdı! Son dakika altın fiyatları

Gram altın bugün 5 lira kazandırdı! 21 Mart 2022 altın fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön