06 / 05 / 2024

Merkez Bankası açıkladı! 1 milyar 604 milyon dolar azaldı

Merkez Bankası açıkladı! 1 milyar 604 milyon dolar azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerini açıkladı. Bir önceki haftaya göre azalarak 127 milyar 139 milyon dolar oldu.



TCMB aracılığı ile Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.

Buna göre, 27 Ocak'tan geçerli olmak üzere Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 2 milyar 948 milyon dolar düşerek 76 milyar 206 milyon dolara düştü. Brüt döviz rezervleri, 20 Ocak'ta 79 milyar 154 milyon dolar oranıonda bulunuyordu.

Söz konusu tarihte altın rezervleri 1 milyar 344 milyon dolar yükselerek 49 milyar 589 milyon dolardan 50 milyar 933 milyon dolara çıktı.

Merkez Bankası açıkladı! 1 milyar 604 milyon dolar azaldı

Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 27 Ocak haftasında bir evvelki haftaya kıyasla 1 milyar 604 milyon dolar azalışla 128 milyar 743 milyon dolardan 127 milyar 139 milyon dolara düştü.

Merkez Bankası rezervi, bir ülkenin merkez bankası tarafından saklanan ve o ülkenin para biriminin değerini koruyabilmek için kullanılan valuta veya altından oluşan bir fonudur. Bu rezervler, diğer ülkelerin para birimleri, dünya çapında kabul gören yatırım araçları (örneğin altın) veya diğer değerli madenler olarak saklanabilir.
 Merkez bankası, ekonomik durum veya para biriminin güç durumunu değerlendirerek rezervlerini artırma veya azaltma kararı verebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön